Заява Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» стосовно штучно створеної політичної кризи в Тернопільській обласній раді

Поділитися

Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» заявляє, що депутати Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» не братимуть участь у пленарних засіданнях сесій Тернопільської обласної ради, допоки не буде припинена штучно створена політична криза в Тернопільській обласній раді.

Детальний аналіз ситуації з Тернопільською обласною радою свідчить, що політична криза в області створена внаслідок недотримання владними структурами та особисто головою Тернопільської обласної державної адміністрації, керівником обласного осередку Партії Регіонів Валентином Хоптяном ряду найважливіших положень Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Внаслідок невиконання членами Тернопільської обласної виборчої комісії від Партії Регіонів, Народної партії та Комуністичної партії вимог законодавства і рішень судів, постанови Центральної виборчої комісії, депутатські повноваження 1000 днів (!) не можуть набути 19 депутатів Тернопільської обласної ради.

Таким чином, 170 тисяч мешканців Тернопільської області, що складає 15,8% виборців, не мають свого представництва в обласній раді, що є грубим порушенням Конституції України та Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Сьогодні можна з впевненістю стверджувати, що політична криза в Тернопільській області спровокована з київських кабінетів урядовців, проте на місцевому рівні відповідальність за неприйняття обласного бюджету, програми соціально-економічного розвитку та ще десятків важливих для області рішень лежить безпосередньо на керівнику обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну. Саме представники Партії Регіонів, обласним керівником яких є В. Хоптян, безпрецедентно та абсолютно безкарно нехтують нормами законодавства та 12-ти рішеннями судів, постановами Центральної виборчої комісії.

Новий склад Тернопільської обласної виборчої комісії, починаючи з лютого 2013 року, намагався зібратися близько 10 разів. Кожен раз на засіданні були присутні представники усіх опозиційних партій: 8 з 17 загального складу ТВК. Проте, внаслідок систематичної неявки 9 членів виборчої комісії від «регіоналів», «литвинівців» та комуністів, рішення про кооптацію корпусу депутатів обласної ради прийнято не було. Відсутність необхідного для рішення кворуму – наслідок бойкотування вимог Конституції України наступними членами ТВК:

Партія Регіонів – Гуменюк Вадим Олександрович, Лялик Анастасія Тарасівна, Соснова Ірина Степанівна;

Народна партія – Вдовенко Катерина Сергіївна, Дутко Володимир Іванович, Іщенко Сергій Сергійович;

Партія комуністів – Одринська Світлана Андріївна, Паразінська Любов Олексіївна, Тарківська Лілія Іванівна.

Всі вони свідомо і умисно порушили норми Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», рішення судів та постанов Центральної виборчої комісії щодо визнання повноважень депутатів Тернопільської обласної ради.

Вчинення такого злочину передбачає кримінальну відповідальність, в тому числі і покарання через позбавлення волі злочинця. Очевидно, що безрезультатний хід кримінального розслідування вказаного злочину впродовж двох років можливий лише за умов відвертого усунення органів правопорядку від виконання законних обов’язків.

Деякі представники Тернопільської обласної виборчої комісії в унісон з владою намагаються виправдатись недофінансуванням виборчої комісії. Назвіть ціну підняття руки, або ціну власної честі і вам буде заплачено 30 «срібляників»!

Мало того, вказані порушення правового порядку супроводжуються численними провокаціями, нападами, арештами, побиттям членів патріотичних організацій та партій. Провладні структури чинять політичний тиск, шантажуть і тероризують населення області.

Все це вказує на сплановану злочинну атаку на конституційні права Українського Народу, зокрема на засадниче право обирати і бути обраним. Тернопільська область – заручник протиправної кампанії політиків провладних партій: Партії регіонів, Комуністичної та Народної партій. Знищення Тернопільської обласної ради – частина війни режиму Януковича проти Українського Народу.

Ми відкидаємо брехливі звинувачення регіоналівської обслуги про те, що начебто Всеукраїнське об’єднання «Свобода» блокує використання коштів Державного бюджету в Тернопільській області та ігнорує потреби населення. Наша громадська дія має на меті змусити владу працювати виключно в правовому полі. Звинувачувати і оббріхувати протести проти свавілля чиновників та владоможців означає стати поплічниками злочинів, які через свою зухвалість сколихнули всю державу. Громадяни України мають право на самозахист. Події по всій Україні, зокрема у Врадіївці, доводять, що лише організований протест здатний захистити українців від свавілля, катувань, гвалтувань, побиття та каліцтва. Інших доводів антинародна влада не розуміє.

ТОО Всеукраїнського об’єднання «Свобода» наполягатиме на безумовному та повному виконанні вимог Конституції та законів України на території Тернопільської області. Відновлення конституційного правового порядку на Тернопільщині – захисний рубіж збереження української державності та конституційного ладу всієї Україні.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Ринат Ахметов теж не застрахований?

Де є робота у Тернополі (офіційно)