Які професії у Тернополі користуються попитом (офіційно)

Поділитися

З початку року за направленнями місцевих центрів зайнятості професійну підго-товку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходило 4035 безробітних, з них під конкретні замовлення роботодавців – 2362. Навчання здійснювалось за 254 профе-сіями (спеціальностями) та напрямами.
Найбільшим попитом у роботодавців користувалися професії: водій автотранс-портних засобів, електрогазозварник, кухар, манікюрник, оператор комп’ютерного набору, оператор котельні, перукар, продавець продовольчих та непродовольчих то-варів, слюсар з ремонту автомобілів, слюсар-ремонтник, тракторист-машиніст сільсь-когосподарського виробництва (категорія А) тощо.
Результативною була співпраця обласної служби зайнятості щодо організації профнавчання безробітних з підприємствами сільськогосподарської галузі, сфери по-слуг, закладами торгівлі та громадського харчування.
Так, у червні Чортківський районний центр зайнятості започаткував співпрацю з місцевим ПП «КОЛО БОК», де підвищили кваліфікацію шляхом стажування за про-фесіями пекар, тістороб, формувальник тіста 14 осіб зі статусом безробітного. Усі во-ни після закінчення навчання були працевлаштовані.
Перед відкриттям літнього сезону за сприяння Зборівського райцентру зайнятос-ті у ТОВ «Санаторій Барвінок» пройшли стажування з числа безробітних 16 медич-них сестер, 9 кухонних робітників, офіціантів і культорганізаторів.
Понад 640 безробітних на замовлення роботодавців Борщівщини, Гусятинщини, Бучаччини, Монастирищини, Підгаєччини, Чортківщини та Шумщини протягом січ-ня-червня закінчили курси цільового призначення за напрямками: «Дотримання без-печних умов праці на підприємствах сільськогосподарської галузі», «Основи земле-робства та ґрунтознавства», «Технологія захисту рослин та хімічної обробки посадко-вого матеріалу», «Нові трактори і сільськогосподарські машини вітчизняного та зару-біжного виробництва» тощо. Навчання здійснювалось на базі Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету, Борщівського агротехні-чного коледжу та Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служ-би зайнятості. Необхідність запровадження даного курсу була викликана потребою якісної підготовки працівників сільськогосподарського виробництва, які залучаються до різних робіт, у тому числі з підвищеною небезпекою та використанням хімічних речовин. І як результат, слухачі курсів профнавчання працевлаштовані на сільського-сподарських підприємствах та в господарствах Тернопілля.

У Львові страйкують продавці україномовної преси – проти свавілля депутатів «Свободи»

Ринат Ахметов теж не застрахований?