У Львові страйкують продавці україномовної преси – проти свавілля депутатів «Свободи»

Поділитися

У Тернополі “свободівці” поступили по-іншому. Вони просто скупили більшість газет. В місцевій пресі, фактично не має критичних згадок про їхню роботу.

Сьогодні зранку десятки торгових кіосків «Інтерпрес» — однієї з найбільших в  Україні мереж роздрібного продажу газет та журналів – одночасно припинили роботу. У такий спосіб вони розпочали попереджувальний страйк.

 Як пояснив директор мережі «Інтерпрес» Роман Чміль, мета страйку – привернути увагу громадськості до свавілля, що коїться у стінах Львівської міської ради. Як відомо, більшість депутатського корпусу у міськраді складають депутати партії «Свобода

—  Нещодавно депутати Тягнибока цілеспрямовано заблокували розширення нашої мережі після того як у газеті «Експрес» зявилась перша стаття-розслідування, яка не сподобалась керівництву цієї партії. Нам фактично поставили ультиматум: або продовження журналістського розслідування у світ не виходить або про нові місця, які власне, після річної волокити, після десятків зібраних погоджень, саме мали бути затверджені на сесії, ми можемо забути. Звісно, це шантаж, переслідування  за професійну журналістську діяльність, оскільки підприємство, що видає газету «Експрес», є одним із засновників нашої мережі.

Сьогодні страйк тривав півгодини і був приурочений до початку сесії місцевої ради. Втім, продавці газети кажуть, що на цьому не зупиниться і у випадку відсутності належної реакції керівництва «Свободи» на свавілля своїх  депутатів продовжать акції протесту у більш радикальних формах вже невдовзі..

Десятки газет та журналів з усієї України вже висловили підтримку «Інтерпресу».

У Заліщицькому районі матір вбитої 2-річної дитини неналежно дбала про неї від народження

Які професії у Тернополі користуються попитом (офіційно)