Стосовно працівників ВДАІ, які спричинили тілесні ушкодження мешканцю смт. Козова, прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” першою оприлюднила новину про безчинства правоохоронців у Козові. Благо, чимало тернопільських сайтів підтримали “ПРО ВСЕ”. Стаття набула розголосу – за пів дня її переглянуло понад 1500 читачів. Наразі з невідомих причин, ймовірно, тиск правоохоронців, видалено відео з побиття козівчан. Але “ПРО ВСЕ” нададуть копію і ми оприлюднимо його ще раз… Наразі пропонуємо ознайомитись з офіційною позицією обласної прокуратури з даної ситуації.

Прокуратурою Козівського району розпочато кримінальне провадження стосовно працівників ВДАІ одного з райвідділів внутрішніх справ області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалось нанесенням тілесних ушкоджень місцевому мешканцю, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України.

7 липня 2013 року в прокуратуру Козівського району надійшла заява від місцевого мешканця про спричинення йому того ж дня тілесних ушкоджень працівниками ВДАІ на місці оформлення факту порушення правил дорожнього руху та в райвідділі міліції.
За вказаним фактом прокуратурою Козівського району 7 липня 2013 року порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 КК України. На даний час у кримінальному провадженні провадиться досудове розслідування прокуратурою Тернопільського району, за наслідками якого буде надано правову оцінку діям правоохоронців.

Додатково:
Санкція ч.2 ст. 365 КК України передбачає кримінальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Приватне підприємство “Верес”: Чи може наше підприємство виправити в одному уточнюючому розрахунку з податку на додану вартість помилки двох звітних періодів?

У Тернополі комуніст відкривав філателістичну виставку українських визвольних змагань