У Козові даїшники “махали кулаками” на Івана Купала (відео)

Поділитися

Як повідомили тернопільській інтернет-газеті “ПРО ВСЕ”  о 5 ранку 7 липня, на саме Івана Купала, в райцентрі Козова, що на Тернопільщині, даїшники зупинили автомобіль з молодими людьми, які їхали зі святкування.  Працівники міліції спочатку відібрали мобільні телефони у хлопців, а потім, коли юнаки хотіли забрати свої телефони – повалили молодь на землю і почали  бити. Пасажирка автомобіля Ірина частково відзняла скандальну ситуацію на мобільний телефон і виклала відео у соціальні мережі, щоб  правоохоронці не намагалися “зам’яти” ситуацію. Молоді люди  вже зняли побої і звернулись за допомогою до адвоката. Що ж до правоохоронців, то про них місцеві люди відгукують не надто позитивно, згадують кафе “Радар” у Теофіпілці, у якому люблять “засідати” даїшники Козови.

Офіційне

7 липня у Козівський райвідділ міліції  надійшло повідомлення від чергового лікаря районної лікарні про те, що до них за медичною допомогою з тілесними ушкодженнями звернувся 28-річний місцевий житель. За словами чоловіка, травми йому заподіяли працівники Державтоінспекції Козівського РВ. Повідомлення було зареєстроване працівниками міліції та призначена службова перевірка.

 

Як з’ясувалося, 7 липня близько 5 години ранку співробітники ДАІ, що перебували на службі, в Козовій на вулиці Богдана Хмельницького зупинили автомобіль марки «GREA WALL HOVER». Причиною зупинки було те, що працівники міліції за характером руху автівки запідозрили  водія у керуванні в нетверезому стані транспортним засобом. Співробітники ДАІ запропонували водієві пройти медичне освідчення  на вміст алкоголю за допомогою спеціального пристрою ­ – газоаналізатора «Драгера». Він відмовився. Проте погодився пройти обстеження у районній лікарні. Однак це викликало обурення в пасажира легківки, який зухвало та нецензурними словами почав висловлювати своє невдоволення діями працівників міліції. Про конфліктну ситуацію на дорозі автоінспектори негайно повідомили у чергову частину райвідділу.

 Для з’ясування усіх обставин інциденту на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Після прибуття правоохоронців пасажир продовжував поводитися зухвало: перешкоджав законним діям працівників міліції, намагався спричинити їм тілесні ушкодження, навмисно пошкодив службовий транспорт міліціонерів.   Згідно із Законом України «Про міліцію»,  в такій ситуації  працівники райвідділу застосували проти порушника заходи фізичного впливу та спецзасоби.

 Як з’ясувалося під час службового розслідування, травми, про які йшлося  у повідомленні лікаря, порушник отримав з власної необережності після спроби нанести тілесні ушкодження працівнику  ДАІ. Медичне освідчення вказало, що водій у стані алкогольного сп’яніння кермував транспортним засобом. Щодо нього було складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 КУпАП. Чоловік визнав факт керування автомобілем напідпитку.  Медики також виявили алкоголь у крові пасажира, який спровокував конфліктну ситуацію.

 Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за  частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України – опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. Оцінку законності та правомірності дій працівників міліції дасть прокуратура району.

 Загалом в Україні цього року з вини водіїв, які напідпитку сіли за кермо, сталося 807 ДТП, які забрали життя 106 людей, а 1103 особи отримали травми. Міліціонери вкотре застерігають водіїв від керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Легковажність та грубе порушення правил дорожнього руху можуть стати причиною трагедії. Свідченням цього є нещодавня резонансна аварія у Сумах, коли нетверезий водій на швидкості в’їхав у автобусну зупинку. Наслідок трагічний – двоє загиблих. 

У Тернополі Служба безпеки України викрила посадових осіб податкової та міліції

Тернопільщина – найбільш хабарницька область України