У Тернополі комуніст відкривав філателістичну виставку українських визвольних змагань

Поділитися
Василь Юрчишин, головний поштар Тернопілля, член Комуністичної партії України

8 липня  у приміщенні Тернопільського краєзнавчого музею відбулося відкриття філателістичної пересувної виставки “Українська Головна Визвольна рада. Події і особистості”. Виставка присвячена подіям створення, діяльності УГВР. Працюватиме виставка лише сьогодні. Олександр Канівець, який привіз виставку до Тернополя, очікував на початку відкриття керівника тернопільської пошти Василя Юрчишина. Присутні тернополяни жартували, що пан Юрчишин, напевно, не приїде, оскільки він належить до Комуністичної партії України і буде дивно як “ленінець” презентуватиме виставку українські визвольні змагання. Але пан Юрчишин прийшов, хоч і трохи спізнився (дивіться на відео після виспуту Богдана Хаварівського). Примітно, що місцева інтелігенція націоналістичного табору з ним віталась подаючи руку. Кажуть, колишній депутат міськради від КПУ дуже людяний чоловік, тому його поважає чимало тернополян. Ще більш знаково, що ні мер, ні його чисельні заступники не прийшли на відкриття.

-Напевно, бензина скінчилася,- жартували дотепники, натякаючи, що свободівці пересуваються по місту виключно на автомобілях.

– Зір бережуть,- “приколювалась” молодь.

– Це як?- недопетрав літній філателіст.

– Та в місті так чисто, що аж очі разить,- сміялися хлопці з прибирання.

– А може зуби бережуть, бо поки дійшов від церкви до музею, то аж скрипить в роті,- вдало підтримав жарт молоді чоловік.

З обласної адміністрації теж ніхто не прийшов. Їх просто жаліли. Казали, що чиновники дуже бурхливо відзначили Івана Купала в Чагарях.  Чого не прийшов проанонсований раніше Олег Боберський – невідомо. Замість заступника голови обласної ради був депутат Степан Барна з донькою. Дитина чемна “відбула” захід, але тато її “порадував”, що треба йти до театру на виставу. Дочка не вередувала, лише розпитувала значення слова “Сотниківна”, на виставу якої пішли усі “філателісти”.





Стосовно працівників ВДАІ, які спричинили тілесні ушкодження мешканцю смт. Козова, прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Тернопільрибоохорона підбила підсумки проведення двомісячника “Нерест-2013”