Тернопільчани не пошкодували на нові авто майже 17 мільйонів доларів

Поділитися

У першій половині 2013 року жителі Тернополя та областівитратили на нові легкові автомобілі майже 17 мільйонів доларів, придбавши 711 машин. Такі дані повідомляє інтернет автобазар України RST.ua

 Найчастіше з січня по червень 2013 року тернопільські водії купували автомобілі вартістю від 17 до 35 тисяч доларів, що склали 44% від загальних продажів за півроку. На 3% меншою виявилася частка «бюджетних» авто дешевших 17 тисяч доларів. Решту 15% склали машини «преміум» та «люкс» класів дорожчих 35 тисяч доларів.

 Слід зазначити, що частка нових «дизельних» легковиків, які набирають попиту після введення спец.мита на імпортні авто з бензиновими двигунами об’ємом 1,0-2,2 літрів, в Тернопільській області за 6 місяців склала 26%. І це є одним з найбільших показників серед інших 24 регіонів України. Стільки ж на Рівненщині, та на 1% більше у лідера за «дизельними» новими авто Чернівців, порахували експерти RST.ua

 Найпопулярнішими моделями машин в тернопільських автосалонах у першому півріччі були Запорізького заводу, продукція якого стає більш затребуваною останні два місяці. Так от, до «топової десятки» у Тернополі потрапили одразу три авто – ЗАЗ Sens, який очолив рейтинг, третій ЗАЗ Vida та четвертий ЗАЗ Lanos. На другому місці опинився VolkswagenPoloSedan, а замкнув першу п’ятірку GeelyCK2. Загалом до рейтингу потрапили: RenaultDuster, KIASportage, VolkswagenTouareg, RenaultLogan та NissanJuke.

 Згідно зі статистикою продажів ринку нових авто та реєстрації транспортних засобів, з січня по червень 2013 року включно українці витратили на нові автомобілі майже 2,5 мільярда доларів, придбавши понад 100 тисяч легкових машин.

 

Прес-служба RST.ua

Громадський транспорт Тернополя: прибутники чиновників і власників зросли у два рази!

Як політики продають людей (відео)