Тернопільрибоохорона підбила підсумки проведення двомісячника “Нерест-2013”

Поділитися

Цього року заборона на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області діяла з 10 квітня і по 20 червня 2013 року.

З метою охорони природного відтворення біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини Тернопільрибоохороною розроблено План заходів щодо проведення двомісячника з охорони водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області „НЕРЕСТ 2013?.

Працівниками Тернопільрибоохорони та ветеринарної міліції УМВС України в Тернопільській області, здійснювались перевірки на ринках області щодо наявності документів на реалізацію водних біоресурсів та велась масово – роз’яснювальна робота щодо відповідальності за незаконне добування, перевезення та реалізацію водних біоресурсів.

В ході проведення заходів викрито 283 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства» із них:

  • 64 грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП, одне із яких вчинено засобом масового знищення водних біоресурсів – електоровудкою;
  • 217 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.3 ст.85 КУпАП;
  • 1 порушення порядку придбання та збуту водних біоресурсів;
  • 1 порушення незаконного продажу знарядь лову.

Затримано 370 кг. незаконно добутої риби, із них 78 кг. за незаконний збут; вилучено 65 шт. заборонених знарядь лову риби.

По постановах судів та органів рибоохорони накладено штрафів на суму 17 тис. 791 грн., стягнено штрафів на суму 6 тис.969 грн.

Нараховано збитків нанесених рибному господарству по 48 справах на суму 114 тис. 184 грн.

В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 64 справи, 2 справи – у слідчі органи для порушення кримінальних справ.

У Тернополі комуніст відкривав філателістичну виставку українських визвольних змагань

На Тернопільщині відкрили два відновлені меморіали Першої світової війни