У Тернополі вагітну переїхали джипом «як мішок бараболь» (відео, фото)

Поділитися

Сьогодні в 11 годині 20 хвилин весь тернопільський ринок обговорював жахливу дорожньо-транспортну пригоду біля видавництва «Збруч».
Вагітна жінка (на 22 тижні) переходила дорогу у встановленому місці Водій джипа «Міцубісі», за неофіційною інформацією це був ректор тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій ТІСІТ 59-річний Ярослав Бакусевич, розмовляв під час руху по телефону. У салоні знаходились ще дві жінки. Коли автівка збила вагітну, водій навіть не завважив, продовжив рух та розмову по телефону і переїхав її передніми колесами. У цей час перехожі здійняли ґвалт, почали стукати по шибках.

Джип притиснув вагітну задніми колесами. Від шоку науковець почав здавати назад і знову ледь не переїхав вагітну. З неї почала юшити кров. Пасажирки в паніці сиділи в автіцівці. Мужчини швиденько підняли перед джипа і перенесли над потерпілою. Ректор почав кудись телефонувати. Людей це обурило, бо думали почне відмазуватись. На його щастя швидко приїхала міліція.  Вона й врятувала чоловіка від лінчування. На іншому джипі приїхав, напевно, син водія. Жінки обурювались, що міліція почала захищати водія іномарки. Люди говорили, що при такому насиченому русі людей , тут мало б бути кілька переходів.   Швидка приїхала за 10 хвилин.
Неофіційно поширилась інформація, що нібито вагітна померла дорогою до лікарні. Насправді жінка отримала перелом ребер, тазу, розрив сечового міхура, політравму. Її наразі оперують.
Чи вижило дитятко у такій жахливій аварії – лікарі першої лікарні не повідомляють.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом резонансної дорожньо-транспортної пригоди, що мала місце поблизу центрального ринку у місті Тернополі, внаслідок якого постраждала вагітна жінка.

Прес-служба прокуратури пише: 17 липня об 11 год. 45 хвилин в чергову частину Тернопільського міського відділу УМВС України в Тернопільській області від свідка аварії надійшло повідомлення про вчинене ДТП поблизу центрального ринку по вулиці Шептицького, що у місті Тернополі.
Встановлено, що водієм автомобіля скоєно наїзд та подальший переїзд вагітної жінки на проїжджій частині дороги.
Внаслідок пригоди, постраждалу вагітну жінку, мешканку одного з сіл Тернопільського району, каретою швидкої допомоги доставлено в реанімаційне відділення Тернопільської міської комунальної клінічної лікарні швидкої допомоги, де за результатами огляду виявлено ознаки травм органів черевної порожнини.
Відомості про вказане правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та слідчими СУ УМВС України в області розпочато кримінальне провадження стосовно посадової особи одного з тернопільських вищих навчальних закладів, який перебував за кермом автомобіля, за ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).
На даний час проводяться слідчі дії та встановлюються обставини дорожньо-транспортної пригоди.
Хід розслідування у зазначеному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

За попередніми даними медиків, жінка перебуває у важкому стані, лікарі борються за її життя.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

На місці трагедії журналіст «ПРО ВСЕ» чув і докори владі від тернополян, мовляв, міська рада лише воює за перерозподіл ринків і автостоянок, а облаштувати кілька переходів на ринку не хоче.

Хвороба століття – синдром сухого ока

Юрій Луценко – гість фестивалю українського опору Бандерштат