У Заліщицькому районі матір вбитої 2-річної дитини неналежно дбала про неї від народження

Поділитися

Прокуратурою Заліщицького району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих стосовно місцевої мешканки за фактом невиконання своїх материнських обов’язків по догляду за 2-річним сином, а стосовно її співмешканця – за фактом жорстокого вбивства малолітньої дитини.

Нагадаємо, 14 липня поточного року в селі Торське Заліщицького району раніше судимий чоловік жорстоко вбив 2-річного сина своєї співмешканки.
Вбивство скоєне ним шляхом нанесення ударів в різні частини тіла малолітньому під час розпивання алкогольних напоїв з матір’ю дитини та конфлікту, який виник між ними на побутовому ґрунті.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
Ще одне кримінальне провадження розпочато стосовно матері малолітньої дитини за фактом невиконання нею своїх материнських обов’язків.
З’ясовано, що жінка злісно не виконувала свої обов’язки по догляду за сином з дня його народження. Отримуючи грошову допомогу на дитину, вона зловживала спиртними напоями, а дитину не забезпечувала елементарним харчуванням, постійно залишала його голодним вдома, у зв’язку з чим вага тіла хлопчика не відповідала його віку.
За даним фактом проводиться досудове розслідування за ст. 166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).
Згідно з санкцією інкримінованих злочинів, жінці загрожує до 5 років позбавлення волі, а її співмешканцю – до 15 років або довічне позбавлення волі.

За результатами прокурорської перевірки також буде надано оцінку діяльності органів державної системи профілактики району, де зазначена сім’я перебувала на обліку, повідомили “ПРО ВСЕ” у прес-службі прокуратури Тернопільської області

Свідки аварії, де вагітна потрапила під джип, розповіли тернопільській інтернет-газеті “Про все” деталі аварії (аудіо)

У Львові страйкують продавці україномовної преси – проти свавілля депутатів «Свободи»