Депутат Козівської районної ради про горе-бізнес Героя України Івана Гути

Поділитися
Вантажівки аграрного холдингу "Мрія" не потребують номерів і державної реєстрації? Закон їм не писаний?!

Вся Тернопільщина піджартовує над аграріями-героями. які покуплли собі до ювілею найвищу нагороду країни. Але. як мовиться, чим би дитя не тішилось… Проте, коли аграрії, які виплачують мізерні відсотки за орендовані паї, а самі жирують за рахунок селян, ще й чинять кривду людям, тоді вже стояти осторонь не по християнськи … Депутат Козівської районної ради В.Прокопів надіслав листа нашому виданню з цікавими фактами, фактично злочинами до яких надає фотоматеріали. Цікаво, чи правоохоронці відреагують згідно букви закону чи як завжди…

Україна святкує 22 річницю проголошення своєї Незалежності. Є можливість підвести певні підсумки: чого ми досягли, до чого прийшли.

Наша держава відбулася – і це саме головне. Проте, поряд із здобутками є багато і недоліків.

Козівський район – аграрний район. Так склалося, що в ньому левову частку земель орендує Агрохолдинг «Мрія». Також у його власності Козівський цукровий завод, зерносховище на 100 тис. тонн, великий логістичний центр. Здавалося б, усе чудово: створюються нові робочі місця, є додаткові надходження до бюджету. Але у цій бочці меду не обійшлося без ложки дьогтю. Методи господарювання Агрохолдингу викликають дуже багато запитань. Дороги у Козівському районі, як і по всій Україні в катастрофічному стані. Держава вживає заходів для покращення ситуації, проводиться реорганізація Укравтодору, введено обмеження вантажопідйомності автотранспорту, але для Агрохолдингу «Мрія», який збудував державу в державі, закон не указ.


Наше доблесне ДАІ уже більше місяця не бачить як в них під носом по території району та й області їздять великотоннажні фури МAN без номерних знаків з логотипом «ЛОГІСТ». Таке враження, що сам логотип «ЛОГІСТ» заміняє собою і державну реєстрацію транспортного засобу, і державний номерний знак. Спробував би пересічний громадянин нашої держави, навіть на старенькому «Москвичі», поїздити хоча б один день без номерних знаків. Звідки візьмуться кошти в державі на ремонт доріг коли Агрохолдинги плювати хотіли на закон, не реєструють транспортні засоби чим наносять значну шкоду транспортним артерія держави. Окреме питання, що всі важковагові автомобілі MAN завжди перевантажені і вага їх перевищує 30-40 тонн та жодні обмеження щодо вантажопідйомності транспорту на дорогах їх не стосується, тобто дорога нищиться прямо на очах. Зрозуміло що Герою України пану Гуті І.М. абсолютно не цікавий стан доріг, оскільки він вже «дожився» до власного гелікоптера і пересувається виключно повітряним шляхом.

Разом з тим, Агрохолдин «Мрія» абсолютно не звертає жодної уваги на простих громадян. Протягом року проводиться масове оприскування сільськогосподарських угідь найчастіше в денний час, нерідко прямо на межі з населеними пунктами. Люди скаржаться на погане самопочуття, гинуть бджоли, домашня птиця. Проте це нікого не хвилює, бо надприбутки понад усе.

Апогеєм вседозволеності стала реконструкція мазутних чанів Козівського цукрового заводу під ємкості для зберігання рідких мінеральних добрив, які містять аміак. Зауважимо, що цукровий завод знаходиться в межах населеного пункту смт. Козова. Згідно державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерством охорони здоров’я України від 19.06.1996 року №173, мінеральні добрива рідкого типу, згідно даних правил, повинні розташовуватися не ближче 1000 м до житлової забудови та водоймищ. До першого житлового будинку віддаль складає 150 метрів, до водозабору селища Козова 100 метрів, дитячий садок розміщений на віддалі 250 метрів, школа 600 метрів. Хто буде відповідати за безпеку людей? Хто погоджує дану реконструкцію? Де контролюючі органи? В якій державі ми живемо?

Минулого року на Хоростківському цукровому заводі відбулась аварійна ситуація, внаслідок якої було допущено витік аміаку. Весь працюючий персонал заводу був в терміновому порядку евакуйований. А якщо щось подібне станеться в нас? Хто візьме на себе відповідальність??? Хто буде евакуйовувати людей, дітей з дитячого садка та школи? Більше того, в порушення всіх санітарно-гігієнічних норм і правил на території цукрового заводу складуються десятки тисяч тонн твердих мінеральних добрив під відкритим небом. Дощ і сонце неминуче приводять до того, що мінеральні добрива випаровуються, чим наносять непоправну шкоду здоров’ю жителів селища.

То в якій державі ми живемо? Чи таку державу ми хотіли? Чи такої «Мрії» прагнули наші батьки, діди і прадіди, виборюючи незалежність нашої держави? Чи такі «Герої України» потрібні нашому народу? Для яких надприбутки все, а люди ніщо! Звичайно, можна собі жити за кордоном, пересуватися на вертольоті, бути над людьми, бути напівбогом…

Пане Гута, опустіться на землю! Почуйте простих людей. Всіх грошей Ви всерівно не заробите тому, що як всі ми – ви голі прийшли в цей світ і голі з нього підете.

Звертаюся до жителів Козівщини! Пам’ятайте: джерело влади – це народ. Якщо держава не спроможна відстояти наші інтереси, то ми повинні згуртуватися і відстояти своє Конституцією гарантоване право на життя. Не будьмо байдужими до себе та до свої дітей!

Депутат Козівської районної ради, голова постійної комісії з питань законності, охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю ПРОКОПІВ В.О.

P.S. Мою статтю прошу вважати відкритим зверненням депутата Козівської районної ради до всіх правоохоронних та контролюючих органів. Сьогодні вони травлять нас, завтра візьмуться і за вас.

Агрохолдинг “Мрія” закупив 269 тягачів компанії і перерозподілить ринок вантажних автоперевезень

З Днем міста Вас, тернополяни!

У барі “Максим”, що в тернопільському замку, природню потребу треба справляти за столом?