Як Раїса Богатирьова у Тернополі за три години 200 тисяч витратила

Поділитися

 Сьогодні на Тернопільщині перебуває Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. Разом, як не дивно, з тверезим головою Тернопільської облдержадміністрації  Валентином Хоптяном у ці хвилини  вони взяли  участь у відкритті дитячого садочка у Великих Гаях, біля Тернополя. Присутні на урочистостях чиновники дивувались, що з Хоптяном не має першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського.

– А де то нещасне, що вічно хоче, а не може,- жартома перепитували чиновники Тернопільської райдержадміністрації працівників апарату облдержадміністрації, яких також пригнали на захід для масовки.

– Ви про Тарашевського? – уточнив один із клерків. Так воно бідне, зараз банкрутує і ніде не встигає: ні в політиці, ні в бізнесі. Кажуть, скоріше його мама стане головою облради, ніж Серьожа.

Раїса Богатирьова, яка як міністр-куратор області, відмовилась особисто зустрічатись з Тарашевським, який хоче будь-якими методами пролобіювати у столиці своє обрання головою обласної ради. Неофіційно Богатирьова повідомила Тарашевському: “Немічним – не подаю”. Хоча всі на Тернопільщині пам’ятають як Раїсу Василівну пролобіював народним депутатом першого демократичного скликання  Юхим Звягільський. Вона тоді “ходила в коханках” у вугільного барона, а згодом й в.о. премєр-міністра України. Богатирьову запамятали у Тернополі, коли вона переметнулась під Журавського і навіть приїжджала до файного міста.

Після садочка, Раїса Василівна  не відвідала обласну психіатричну лікарню, де регулярно тернополяни бачать мера Сергія Надала і  його заступника Камінського під час запою. Сергій Віталійович у Шкробота “прокапується”. Якось навіть  довідку-відмазку зробив, коли п’яним на ефір “Радіо Ера” прийшов, а прес-служба міської  ради брехала про гіпертонічний криз. Щодо заступника міського голови Камінського, то його врятувало одруження від зашивання ампули. Вся міська рада знає, що заступник вдячний дохторці Ліліані… Кажуть, що про це міністру могли розповісти пацієнти лікарні, тому Хоптян вирішив не підставляти Надала і компанію, які відкололась від “Свободи”. У медичному університеті Богатирьова побувала як на пробіжці – пів години.

На Театральному майдані міністр вручила 6 автобусів для шкіл, один з них курсуватиме по населеному пункту аграрного олігарха Івана Гути – Васильківцях.

Лише в Гаях журналісти встигли запитати пані-міністра чому не відкрито досі перинатальний центр у Тернополі, той що пограбував однопартієць-депутат міської ради Василь Лукін. Раїса Василівна не сконфузилась, а перевела стрілки на Хоптяна:

– А це ви спитайте у голови Тернопільської облдержадміністрації,- відповіла головний медик України.

– Та в нас обласна рада не працює, тому й не можемо,- ляпнув здуру Валентин Антонович.

Насправді, на запуск пологового необхідно 35 мільйонів гривень. Обладнання має купити один з найбільших урядових злодіїв, соратник екс-губернатора Чижмаря – Владислав Каськів.

Що ж до відкритого садочка, то найбільше були ображені місцеві люди, які слухали приниження сільського голови Олега про вдячність Януковичу. Насправді з 6 мільйонів гривень, мільйон виділила громада села зі свого бюджету, для початку будівництва дала обласна рада у 2010-11рр. Трохи виділили в районі. Державні чиновники, як завжди, лише примазались до події.

Чиновники самі дивувались для чого сільський голова “лизав задницю” владі – фактично задурно, але ще більше їх зачепило, як міністр катається щодня по країні і навіть не залишилась на урочистий концерт, де відзначили кожного фермера, мецената і підприємця. який допоміг будівництву садочка.

– Богатирьова на приїзд чартерним рейсом до Тернополя на три години витратила 200 тисяч гривень,- обурювались стиха працівники апарату ОДА, яким зрізали всі премії, надбавки і доплати. Сьогодні до Тернополя прилетіла з Києва, вчора була у Львові. Це знову 200 тисяч. Лише катається,- незадоволено гули чиновники.

– Так вони доріг робити не хочуть, всі гроші розікрали, шкодують свої броньовані “мерседеси” товкти, тому й літають,- сумно жартували працівники садочку.

Через 10 хвилин, як Богатирьова пішла з садка, оглянувши лише перший поверх, розпочався концерт. Всіх краян, які долучились до доброї справи, відзначили подяками. У цей час над садком лише загуркотів літак, який повіз пані-міністра до столиці.

Михайло Апостол взяв участь у відкритті пам’ятника козака 3-го кінного полку 3-ї Залізної дивізії Армії УНР Сергія Кравченка

Де й чому 2 вересня не буде води у Тернополі?