Тернопіль – студентська столиця по… хабарництву?

Поділитися

Саме до такого висновку можна дійти, читаючи офіційний прес-реліз з Тернопільської обласної прокуратури.
Викладача засудили за хабар – до штрафу у 20 тисяч, які він заплатить… з одержаних раніше хабарів?

Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно викладача одного з тернопільських вищих навчальних закладів за фактом одержання неправомірної вигоди та студента цього ж навчального закладу за фактом надання неправомірної вигоди викладачу

Викладач, будучи членом Державної екзаменаційної комісії ТНЕУ, вимагав через старосту навчальної групи у кожного із студентів заочної форми навчання неправомірну вигоду за вплив на прийняття членами державної екзаменаційної комісії позитивного рішення щодо складання ними державного іспиту та захисті магістерських робіт.
Зокрема, за успішне складання державного іспиту кожен із восьми студентів навчальної групи «заплатив» викладачу через старосту групи по 200 гривень.
Успішний захист магістерських робіт «коштував» дорожче. Викладач, як керівник робіт у трьох студентів вказаної навчальної групи, вимагав у кожного з них по 4 000 гривень. Проте цими коштами освітянин так і не скористався. Його кримінальну діяльність припинили правоохоронці.
За результатами досудового розслідування кримінального провадження, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості як стосовно викладача за одержання неправомірної вигоди, так й стосовно старости групи – за надання неправомірної вигоди викладачу.
Тернопільський міськрайонний суд розмішив края, бо прийнявши до уваги позитивні характеристики обвинувачених, засудив викладача лише до сплати штрафу у сумі – 20 тисяч 400 гривень, а старосту групи – до 5 тисяч 100 гривень.

Тернопільський суд – самий гуманний суд в світі, як казав герой-кіноактор Віцин?!

На даний час вирок Тернопільського міськрайонного суду набрав законної сили, повідомила “ПРО ВСЕ” прес-служба прокуратури Тернопільської області

21 вересня у Тернополі прем’єра: “Занадто одружений таксист”

Як Дзідзьо розважав рагулів у Зборові