Тернопільський Молодіжний народний рух проводить збір коштів на пам’ятник голові Служби Безпеки УПА Миколі Ареничу

Поділитися

Тернопільський обласний осередок ВГО “Молодий Народний Рух” в рамках святкування Дня Незалежності провів акцію метою якої був збір коштів на пам’ятник голові СБ ОУН і УПА генералу Миколі Арсеничу, який планується спорудити у його рідному селі Нижні Березці Косівського р-н Івано-Франківської області. Для заохочення людей активісти молодого руху провели флеш-моб з розмальовування людей національними кольорами, а також надали можливість усім охочим сфотографуватись одязі Борців за Волю України – козаків, Легіону Українських Січових Стрільців, УПА. Акція проходила в Тернополі і Бережанах, так як М.Арсенич загинув в криївці на Бережанщині.
Микола Арсенич-Березовий другий голова і фактичний творець Служби Безпеки ОУН і УПА, структури розвідки, яка могла конкурувати в той час з двома найпотужнішими розвідувальними службами Європи – Гестапо і НКВС. Генерал М.Арсенич відіграв в історії ОУН і УПА таку ж важливу роль як С.Бандера і Р.Шухевич та через свою над-таємну посаду залишився не дуже відомим молодим українцям.
Збором коштів на будівництво пам’ятника займається племінник генерала Арсенича – В.Арсенич. На даний час не вистачає близько 20 тисяч гривень. Організатори збору коштів готові співпрацювати з усіма охочими допомогти. Для отримання контактів В.Арсенича звертайтесь на електронну пошту mnrterno@gmail.com

Найяскравіші моменти з фестивалю водо-моторного спорту ( відео)

Прокурор Тернопільської області розповів цікаві факти