У Тернополі побавляться в демократію

Поділитися

У вівторок, 3 вересня 2013 року, о 14:00 у Тернопільському прес-клубі (бул. Шевченка, 23) відбудеться Круглий стіл на тему «Крах демократії: безвідповідальність влади та примарність опозиції».

У заході візьмуть участь:

* Ігор Курус, координатор громадської ініціативи «За відповідальну владу»;

* Ярослав Погарський, голова політради партії “Вся Україна”;

* Володимир Бурий, голова правління організації “Фонду розвитку Тернополя ім. Володимира Лучаковського”;

* Ярослав Чорнозуб, Тернопільська експертна група;

* Ігор Гірчак, громадський діяч;

* Володимир Ханас, керівник проектів інформаційного центру «Майдан Моніторинг».

До дискусії також запрошені експерти, представники інститутів громадянського суспільства, небайдужі громадяни та журналісти.

Під час заходу відбудеться обговорення концепції законопроекту «Про владу в Україні» розробленого громадськими активістами. Будуть обговорені інструменти впливу громадськості на інститути влади, механізми відкликання депутатів усіх рівнів та перелік посадовців, щодо яких діятиме механізм вотуму недовіри без внесення змін до Конституції України.

Акредитація для журналістів проводиться за телефоном: (066) 711-12-84.

E-mail: vidpovidalna@gmail.com

Тема обговорення учасників круглого столу – питання безвідповідальності влади як основи системної кризи в Україні. На думку ініціаторів кампанії «За відповідальну владу», нинішнє становище – це наслідок безвідповідальності представників влади і нездатності опозиції контролювати владу. Таке переконання – результат кількамісячного обговорення проблеми в соціальних мережах.

На думку ініціаторів зібрання, ефективним механізмом посилення відповідальності посадовців є Закон України «Про владу в Україні», концепцію якого і буде представлено в ході круглого столу. Даний законопроект передбачає запровадження інститутів відкликання виборних осіб та вотуму недовіри до призначуваних по вертикалі влади, що дозволить створити нову систему стримування і противаг між суспільством та державою. За таких умов чиновник не буде виконувати відверто злочинні накази свого керівника, а виконуватиме закон, бо в іншому випадку його «звільнить» громада. Така ж доля чекатиме і політиків, які не виконуватимуть своїх передвиборчих обіцянок, і суддів, які не встановлюватимуть справедливість.

Особливістю представленого законопроекту, закладеною авторами в його основу, є те, що запровадження механізмів відкликання депутатів, звільнення суддів та чиновників не потребує внесення змін до Конституції України.

Основними положеннями запропонованої концепції законопроекту є: визначення і закріплення на тривалий період виборчої системи в Україні; відсутність двозначностей; наявність чітких кваліфікаційних ознак злочину за невиконання цього закону; наявність переліку посадових осіб, до яких застосовується механізм відкликання мандату чи вотум недовіри, що тягне за собою звільнення з посади; встановлення механізму звільнення посадовців, призначених на посаду та відкликання мандату обраних громадами осіб; гарантії незмінності та тривалої дії закону.

Тернопільські вболівальники “Баварії” святкують (відео)

Наша відповідь наклепникам: Брехнею увесь світ пройдеш, та назад не вернешся!