У Тернополі “вдячні” Азарову і Януковичу: понад 780 тернопільських підприємців перестали бути „спрощенцями”

Поділитися

Саме стільком приватним підприємцям Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області, які обрали спрощену систему оподаткування було анульовано свідоцтва платників єдиного податку. З них 642 особи – суб’єкти господарювання обласного центру, а 140 – Тернопільського району.

Нагадаємо, що однією із підстав анулювання свідоцтва платником єдиного податку є наявність у підприємця податкового боргу. Тобто, якщо протягом двох послідовних кварталів платником не сплачений податковий борг, що виник у нього, то територіальни орган Міндоходів може за власним рішенням анулювати свідоцтво „єдинника”. Дане питання регулюється підпунктом 15.3 статті 299 Податкового кодексу України.

До речі, на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України діє сервіс „Перевірка свідоцтва платника єдиного податку”(minrd.gov.ua/anulsv). За його допомогою можна перевірити, чи дійсне свідоцтво спрощенця, а чи анульоване. Варто зауважити, що інформація там оновлюється щомісяця на дванадцятий робочий день, повідомили “ПРО ВСЕ” у Інформаційно-комунікаційному відділі Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Неймовірний танок на даху тернопільської багатоповерхівки

30 серпня відбудеться відкриття меморіальної дошки Івану Гавдиді