Як у Тернополі садили дерево Ігоря Герети

Поділитися

Сьогодні у Тернополі відбулась історична подія. І не тому, що до нашого міста приїхав доволі прогресивний посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт. Саме завдяки його приїзду, вся чиновницька рать зосередила свої зусилля на позуванні на урочистостях. Разом з тим, саме без цих горе-діячів відбулась істинна історична подія – друзі, науковці, люди, які чули щось добре про Ігоря Герету прийшли і разом посадили дерево його пам’яті. І не просто дерево – одне з найстаріших дерев нашої планети Гінкго. Виникло від первісних голонасінних дерев приблизно 300 млн років тому, і є пращуром сосни та ялини. Гінкго — єдиний нині живий представник «перехідної ланки» між папоротями й хвойними. Замість хвої у нього віялоподібні листки.

Все відбулось у дуже теплій атмосфері.

Фото Марії Карчевич

Про що говорили на відкритті відома тернополянка Лілія Мусіхіна, Олексій Кайда, історик та археолог Олександр Петровський – можна послухати з аудіофайлу.

Головне, жартував Олексій Кайда, щоб не дерево тепер не вкрали, треба розмістити відеокамеру для спостереження. Правда, коштує таке дерево не дорого – 62 гривні паросток.

16 вересня у Тернополі посадять дерево Ігоря Герети

Сьогодні у Тернополі вшанують пам’ять Георгія Ґонґадзе та усіх загиблих журналістів України

Тернопільським платникам відшкодовано понад 5 млн.грн. податку на додану вартість в автоматичному режимі