Тернопільським платникам відшкодовано понад 5 млн.грн. податку на додану вартість в автоматичному режимі

Поділитися

З початку року на рахунки тернопільських платників відшкодовано з бюджету 43,3 млн.грн. податку на додану вартість, з врахуванням попередніх періодів.
При чому майже 12% відшкодовано в автоматичному режимі. Два платника обласного центру та одне підприємство Тернопільського району протягом січня – серпня 2013 року отримали «автоматом» понад 5 млн.грн.
Як запевняє перший заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Світлана Гудима, потенційних претендентів на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі може бути значно більше. Основною перешкодою для активного користуванням цим сервісом залишається недостатній рівень заробітної плати працівників на підприємствах-претендентах на ПДВ-автомат. Адже чинним законодавством передбачено, що ПДВ в автоматичному режимі може отримати лише те підприємство, на якому заробітна плата у 2,5 рази перевищує мінімальний розмір.
«Своєчасно відшкодовуючи ПДВ сумлінним платникам податків, Міндоходів стимулює бізнес-середовище нашого регіону до подальшого розвитку», – запевнила Світлана Федорівна.
Загалом з початку року платники податків заявили до повернення на розрахункові рахунки понад 33,9 млн. грн. податку на додану вартість.
Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Як у Тернополі садили дерево Ігоря Герети

Маєте нерухомість – проведіть звірку