Орендувати приміщення їдальні тернопільської податкової можна за 800 гривень! Але лише обраним!!!

Поділитися
заява у прокуратуру підприємця Наталі Павлючек

Тернопільська інтернет-газета “ПРО ВСЕ” вже повідомляла про те, як Фонд держмайна у Тернополі працює для людей, “на відкатах” чи для “галочки”? . Також ми писали про те, як у Фонді держмайна на Тернопільщині хотіли “нахімічити”

Сьогодні пропонуємо вашій увазі коментар підприємця з Тернопільщини, яка займається правовими справами і буквально за кожною буквою Фонду довела, що чиновники порушили закон.

Підприємець Наталія Павлючек з Тернополя хотіла взяти участь у конкурсі організованим регіональним відділенням Фонду Держмайна у Тернопільській області, щоб спробувати виграти право оренди приміщення їдальні у тернопільській податковій, яка тепер називається управлінням “мінздоху”. Оренда приміщення там вартує 800 гривень на місяць. Жінка вирішила спробувати свої сили, тим більше, що раніше займалася схожою діяльністю. Ми писали вже як її “викинули” з конкурсу. Нещодавно нам зателефонувала підприємець Галина, яка займається юридичними питаннями. Жінка буквально як для чайників пояснила наскільки нахабно діє регіональне відділення Фонду державного майна у Тернопільській області. Напевно, тернопільським правоохоронцям варто уважніше приглянутись до цієї організації. Пані Галина прокоментувала офіційне повідомлення Фонду держмайна з даної ситуації.

В офіційному повідомленні регіонального відділення Фонду держмайна у Тернопільській області йдеться:

Конкурси, як відомо, проводяться за певними правилами. Якщо йдеться про конкурс на право оренди державного майна, ці правила чітко прописані у законах, що регламентують діяльність ФДМУ, постановах Кабінету Міністрів, Господарському кодексі тощо, й регіональні відділення ФДМУ зобов’язані їх неухильно дотримуватись. Ніхто не приховує цих правил і від потенційних учасників конкурсу. Зокрема, їх перелік публікується в газеті «Відомості приватизації» разом з інформацією про  проведення таких. Більше того – подаючи пакет документів, всі учасники надають розписки про те, що вони ознайомлені з умовами конкурсу і претензій не мають. Надавала таку розписку і пані Наталія Павлючик, яка звернулася до видання «Про все»

Метою використання нежитлових приміщень загальною площею 224,8 кв.м на першому поверсі адмінбудинку по вул. Білецькій, 1 у Тернополі було вказане розміщення їдальні.

За класифікацією видів економічної діяльності (КВЕД-10), цій меті відповідає клас 56.29 – постачання інших готових страв (до цього класу належить діяльність їдалень). У виписці з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців від 06.08.2013, поданій підприємцем Павлючик Н.І., вказано вид економічної діяльності 55.40.0. – діяльність барів, а це заклад іншого спрямування, ніж їдальня.

Відповідно до статті 287 Господарського кодексу України, мета і предмет господарської діяльності, визначені в установчих документах субєкта господарювання, який здійснює господарську діяльність на базі орендованого майна, не можуть суперечити умовам договору оренди.

Серед умов участі у конкурсі на право оренди держмайна є й така: «Документи, що подаються на конкурс, мають бути належним чином оформлені». Потенційні учасники подають їх у запечатаному конверті з написом «На конкурс». Коли конкурсна комісія розпечатала конверт, що подала пані Наталія Павлючик, зясувалося наступне:

          назва об’єкти оренди не відповідає назві зазначеній в інформації про проведення конкурсу (відсутня позиція 17 площею 23,3 кв.м);

         в проекті договору оренди державного нерухомого майна не зазначено назву об’єкта оренди;

         копія довідки про взяття на облік платника податків не завірена належним чином;

         копія паспорта не завірена належним чином.

Можливо, для підприємця ці зауваження і виглядають «надуманими приводами», але це – вимоги законів, яких має дотримуватись державний орган.

Аналогічні недоліки мала конкурсна документація і другого претендента на участь у конкурсі.

У зв’язку з відсутністю  пропозицій, які відповідали б умовам конкурсу, відповідно до п. 18 Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 906,  13 серпня 2013 року конкурсна комісія ухвалила  рішення вважати конкурс таким, що не відбувся. Телефонограмами (а саме такий засіб зв’язку обрали самі учасники) 14 серпня 2013 року учасників конкурсу було повідомлено про рішення конкурсної комісії.

Особам, які не стали переможцем конкурсу, сума гарантійного внеску підлягає поверненню у 30-денний термін.

У Фонді держмайна на Тернопільщині хотіли “нахімічити”

***

Фонд держмайна у Тернополі працює для людей, “на відкатах” чи для “галочки”?

***

Інформаційне повідомлення прес-служби Регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області з приводу публікацій на сайті «Про все»

Жахливе ДТП на Тернопільщині

“Дикий Серет” для молоді Тернополя