У Тернополі розгоряється “бензинова війна”

Поділитися
Сергій Надал

Схоже, міський голова Тернополя вирішив спробувати свої сили не лише з дрібним криміналом, забираючи ринки і стоянки, але й взявся за бізнес “братви” міжнародного масштабу. Мовляв, “Тернопіль – це наша корова і ми будемо її доїти”. Мер голосами своїх однопартійців збільшив плату за землю вдвічі. Столична мафія поки мовчить. Сергій Надал розпочав інформаційну війну, оголосивши її на офіційному сайті міської ради.

Згідно сесійного рішення збільшили коефіцієнт плати за оренду землі під автозаправними станціями у Тернополі. Це мало би збільшити вдвічі надходження до бюджету, однак підприємці не поспішають платити за новим коефіцієнтом.

«Відповідно до бюджетного та податкового кодексів міській раді належить встановлювати розмір плати за землю та розмір орендної плати на території міста. Сесією міської ради було прийняте рішення про збільшення коефіцієнту плати за оренду землі заправними станціями, які знаходяться на території міста Тернополя. На превеликий жаль, минуло вже кілька місяців, а представники цих компаній не виконують рішення сесії і сплачують орендну плату за землю по-старому. Хоча це мало би збільшити надходження до бюджету вдвічі. Зараз ми звернулися до податкової служби з проханням донарахувати їм ці додаткові платежі з фінансовими санкціями. У місті є понад 20 АЗС. Всі вони немісцеві і платять податки там, де зареєстровані. Автомобілі, які проїжджають через місто, заправляються в Тернополі, тому логічно, що вони повинні сплачувати орендну плату за землю більшу, ніж звичайні підприємці, які займаються підприємницькою діяльністю в Тернополі. Це є нормальна практика, яка діє не лише в Тернополі, а й в інших містах України», – зазначив Сергій Надал.

Крім того, рішенням виконкому 4 вересня обмежили час торгівлі у магазинах всіх АЗС у Тернополі до 22.00. В подальшому, за словами міського голови, якщо не буде розуміння від підприємців, ставитимуть питання про припинення роботи окремих АЗС у Тернополі.

Як у Бучачі даїшник воював (офіційне пояснення)

Запрошуємо на «Наукоаві пікніки»