42 тисячі українців вже хворі на грип

Поділитися

Протягом минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 42 тис. українців. Про це під час брифінгу сказав Перший заступник Голови Державної санітарно- епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, передає кореспондент УНН.

О.Кравчук розповів, що цьогоріч прогнозується дві хвилі, під час яких рівень захворюваності на грип зростатиме: наприкінці цього року та у березні наступного року.

“Рівень захворюваності традиційно зростає на 5%щотижня. За попередній тиждень захворіло близько 42 тис. осіб”, – сказав О.Кравчук.

В цей же час він зазначив, що найкращим методом профілактики грипу є вакцинація.

Нагадаємо, щеплення від грипу не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Близько 20 тисяч людей на Тернопільщині потребують паліативної та хоспісної допомоги

У Тернополі проводять міжнародний економічний форум у стриптиз-клубі