Двох правоохоронців засудили до 5 років тюрми за приховування злочину

Поділитися

Вироком Городоцького районного суду двох правоохоронців, які приховали злочин, засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки з встановленням іспитового строку – 2 роки. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Колишнього помічника начальника відділу – оперативного чергового чергової частини Городоцького РВ визнано винним у тому, що при прийнятті та реєстрації телефонного повідомлення громадянки про крадіжку у неї мобільного телефону, особистих документів та інших особистих речей, він умисно вніс до Журналу реєстрації заяв і повідомлень про злочини неправдиві дані з метою укриття кримінального правопорушення. Зокрема, зазначив, що заявниця особисті документи втратила за невідомих обставин.

Водночас, оперуповноважений райвідділу міліції зловживаючи службовим становищем, власноруч вніс у письмове пояснення цієї ж заявниці завідомо неправдиві дані про нібито втрату нею особистих речей.

Відтак вказаний злочин не облікований в УІТ при ГУ МВС України у Львівській області, оперативно-розшукові заходи щодо розкриття даного злочину “по гарячих слідах” не проводились, а особа, яка його скоїла, не встановлена та не притягнута до кримінальної відповідальності.

Литва пригрозила заблокувати Калінінград, якщо Росія не припинить тиск на сусідів

Рівень українських ІТ-фахівців є одним з найвищих у світі