111

На продовольчому ринку столиці з початку жовтня найбільше подорожчали картопля, яйця та морква. Відповіді данні оприлюднило Міністерство економічного розвитку та торгівлі моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари, передає УНН.

В Україні з початку жовтня найбіший зріст цін на продукти спостерігався серед овочів. найбільше подорожчала картопля – на 21,4%. Так, середня ціна за 1 кг з початку місяця зросла з 3,64 грн до 4,42 грн.

Середня ціна на 1 кг моркви зріла на 10,6% з 3,60 грн до 3,98 грн. Вартість цибулі склала 4,79 грн порівняно з 4,34 грн (+10,4%) на кінець вересня.

Яйця І-ІІ категорії подорожчали на 5,1% до 10,85 грн. Ціни на цукор та молоко виросли на 1% – до 6,09 грн та 7,36 грн відповідно.

Середня вартість 1 літру олії сонячної зменшилась на 1% – до 14,32 грн.

Також на 1,8% знизилась ціна на борошно – до 4,28 грн, та на 0,8% ціна на рис – до 7,67 грн.

З початку місяця ціни на м’ясо майже не змінились. Так, сердня ціна за 1 кг яловичини склала – 54,36 грн, на свинину – 47,59 грн, на курятину – 21,41 грн , та сало – 24,28 грн.

Надаємо, 8 жовтня в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі повідомили, що незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови на початку осені, які сповільнили темпи збирання врожаю, та обумовили його додаткові втрати, обсяг виробництва картоплі та овочів продовжує перевищувати потребу населення.

“Попри зменшення врожаю картоплі та овочів, обсяг їх виробництва перевищує потребу населення. Зокрема, по картоплі у 3,5 рази, буряках — в 1,7 рази, моркві — в 1,4 рази, капусті та цибулі — в 1,3 рази”, — повідомив Олег Пендзин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.