Китай став найбільшим у світі імпортером нафти

Поділитися

Китай обійшов США за обсягами ввезення нафти в країни, тим самим позбавивши США статусу найбільшого в світі імпортера цього виду палива. Про це свідчать дані за вересень, надані урядом США. Про це повідомляє УНН з посиланням на Forbes.ua.

Експерти відзначають, що Китай вивели в лідери з імпорту зростаюча швидкими темпами економіка, а також збільшення обсягу автомобілів.

Ще однією з причин може бути те, що нафтові родовища Китаю були пошкоджені в результаті повені протягом останніх декількох місяців.

Раніше найбільшим імпортером нафти вважалися США. За даними Управління з енергетичної інформації (EIA ), споживання нафти в КНР перевищила виробництво на 6,3 млн барелів на день, а в США цей показник склав 6,1 млн барелів. Управління прогнозує, що така тенденція збережеться і в 2014 році.

Однією з головних причин зниження імпорту нафти в США є різке зростання видобутку цього палива на території країни, яку аналітики пов’язують з так званою сланцевої революцією – бурхливим розвитком видобутку нафти і газу з сланцевих порід. Нетрадиційні види палива, як очікується, дозволять США стати найбільшим виробником нафти в світі до 2020 року.

Лукашенко перед сном розповідає синові про Сталіна та Гітлера

«Милосердя разом» в Тернопільському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді