Новим законом ув’язненим заборонили передавати їжу

Поділитися

Згідно змін у кримінально-виконавчий кодекс ув’язненим заборонено готувати та вживати їжу деінде окрім столових в місцях позбавлення волі. Відповідну заяву зробила юрист та правозахисник Євгенія Закревська на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“Один з позитивних моментів, які можна назвати позитивними – це те, що тепер на рівні із підзаконних нормативних актів підняли на рівень закону вичерпний перелік заборон для осіб, які відбувають покарання. Це було б так, якщо б в цей вичерпний перелік заборон не попали позбавлені здорового глузду заборони, які перебували в підзаконних актах”, – заявила Є.Закревська.

За словами правозахисниці, зі змінами в кримінально-виконавчий кодекс, особам в місцях позбавлення волі фактично заборонено отримувати передачі.

“На приклад, цікава заборона паління, заборона на те, щоб приготувати їжу в місцях, які не відведені для цього, заборона на вживання їжі в непередбачених для цього місцях. В колоніях немає передбачених для цього місць, крім столової. Тобто фактично позбавили осіб права вживати їжу, яку їм передали. Зрозуміло, що все одно всі це будуть робити, але це просто додаткова корупційна складова і додаткові важелі впливу з боку адміністрації на людей, які утримуються під вартою”, – наголосила Є.Закревська.

Нагадаємо, 27 вересня Віктор Янукович підписав Закон № 435-VII “Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання”.

У Тернополі гастролер зі Львова обкрадав студентські гуртожитки

Держобвинувачення просить стягнути з “врадіївських гвалтівників” 10,5 тисяч гривень