Олегу Тягнибоку у Тернополі збудують дім з допомогою вертольота!

Поділитися

Вчора у Тернополі мешканці вулиці Сагайдачного провели зібрання з приводу можливого будівництва 5-квартирного будинку на… дитячому майданчику. Таке “щастя” їм хоче “подарувати” скандально відома будівельна компанія “Креатор-буд”. Будова має початися на місці колишнього дитячого кафе “Женя-Женічка”. Таке рішення проти волі мешканців сусідніх будинків прийняли разом депутати свободівці та від Партії Регіонів у міській раді. Після судових баталій, які виграли у місті мешканці вулиці Сагайдачного, але апеляція була за “Креатор-будом” і міською радою, рішення сесії знову стало правочинним. Мешканці центральної вулиці Тернополя стривожені тим, бо ні мер, ні депутати не хочуть їх підтримати. Більше того, будівництво, якщо розпочнеться, буде йти в супереч чинному законодавству. Проте, навіть митрополит Василь Семенюк, до якого звертались мешканці, не став на захист катедрального собору Непорочного зачаття Діви Марії, який може постраждати під час транспортування будівельних матеріалів. Непереливки й керівнику “Тернопільбуду” Василю Лилу, компанія якого лише нещодавно облаштувала бруківкою театральний майдан. За документацією саме через “театралку” Ігор Гуда збирається перевозити техніку і будматеріали. Тернополяни сумно жартують, що, напевно, “Креатор-буд” купив вертоліт аби проводити будівництво. По іншому дістатися на 3 сотих землі там не можливо.

Як у рот води набрали й народні депутати до яких звертались мешканці. Більшість їм нічого не відповіли. Лише прокуратура відписала на запит нардепа Анатолія Гриценка. Олексію Кайді спочатку було дивно, що на такому клаптику землі хочуть щось збудувати, загрожуючи безпеці проживання людей, відбираючи у дітей дитячий майданчик. “Проконсультувавшись” з свободівцями з Тернопільської міської ради, Олексію Кайді вже ідея спорудження будинку… подобається. Мовляв, дуже гарний архітектурний проект.

Насправді, як стало відомо “ПРО ВСЕ” з достовірних джерел, Олексію Кайді мусить це подобатись, бо в одній з п’яти квартир запланованого будинку має намір оселитися Олег Тягнибок. Апартаменти на більш, ніж 100 квадратних метрів, він використовуватиме коли проїжджатиме до Тернополя.  Мовляв, на мітинги на театралку буде близько бігати. Але чи захочуть слухати Олега Тягнибока тернополяни після стількох скандальних будівельних афер?

Мешканці вулиці Сагайдачного налаштовані рішуче. Люди готові дати відсіч будівельним зайдам із “Креатор-буду” і “Свободи” включаючи акції громадської непокори.

Наразі ще не всі юридичні важелі використано. Тернополяни навіть після можливих програшів у судах готові звернутися до Європейського суду.

Детальніше про ситуацію зі скандальною будовою, як порушується закон, як мають за ніщо волю тернополян – дивіться у відеозаписах. Першим виступає – адвокат на громадських засадах мешканців вулиці Сагайдачного Петро Солонинко. Інші учасники розмови – представляються журналістам.







Грузія допомагатиме Україні досвідом у сфері адмінпослуг

Рівень проникнення мобільного зв’язку в Україні найнижчий на Тернопільщині і Хмельниччині