Рівень проникнення мобільного зв’язку в Україні найнижчий на Тернопільщині і Хмельниччині

Поділитися

У 2013 році мобільні оператори заробили 15 мільярдів гривень

У І півріччі 2013 року доходи від надання послуг мобільного зв’язку зросли на 1% у порівнянні з І півріччі 2012 року і склали 15268,9 млн. грн. Про це УНН повідомили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Зокрема, у І півріччя 2013 року, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, кількість абонентів мобільного зв’язку зросла на 5,106 млн. абонентів і склала 61,7 млн. Рівень проникнення мобільного зв’язку в Україні становить 135,7%. Водночас, у двох регіонах України цей показник нижче 100%, зокрема, у Тернопільській області – 97,4% та Хмельницькій області – 95%.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, цьогоріч експорт українських ІТ-послуг досягне 2 млрд доларів. Разом з цим, торік експорт комп’ютерних послуг з України зріс вполовину.

“Експорт комп’ютерних послуг збільшився практично на 50% і склав близько 800 млн доларів, і тут відзначено позитивне сальдо, тобто перевищення експорту над імпортом на суму 497,7 млн грн. Продаж товарів через Інтернет за рік збільшився більш ніж в 2 рази”, — сказав голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Олегу Тягнибоку у Тернополі збудують дім з допомогою вертольота!

Відкритий лист – відповідь членів кооперативу «Аляска Авто» на виступ Сергія Надала, розміщений на офіційному сайті Тернопільської міської ради