Перемогу в номінації “Приз глядацьких симпатій” Сьомого міжнародного конкурсу “Монетне сузір’я – 2013” отримала пам’ятна монета “УЄФА. Євро-2012. Україна-Польща”

Поділитися

Під час Четвертої міжнародної конференції та виставки монет COINS-2013, що тривали в Москві з 26 до 28 вересня 2013 року, відбулося оголошення результатів і нагородження переможців Сьомого міжнародного конкурсу “Монетне сузір’я – 2013”.

Для участі в цьому престижному нумізматичному конкурсі були представлені пам’ятні монети, уведені в обіг з 1 січня до 31 грудня 2012 року, із 30 країн (понад 270 пам’ятних монет і 28 монетних серій).

“Мені сьогодні надзвичайно приємно відзначити, що перемогу в номінації “Приз глядацьких симпатій” Сьомого міжнародного конкурсу “Монетне сузір’я – 2013” отримала пам’ятна монета “УЄФА. Євро-2012. Україна-Польща”, − повідомила заступник Голови Національного банку України Віра Ричаківська.

Вона розповіла, що традиційно конкурс проводиться у дев’яти основних номінаціях. У кожній із номінацій заочним голосуванням членів експертного журі визначається монета-переможець і монети, що посіли друге та третє місця.

Десята номінація – “Приз глядацьких симпатій” – визначається за результатами голосування на офіційній сторінці в мережі Інтернет організатора конкурсу. Монета, що набирає максимальну кількість голосів, перемагає в номінації “Приз глядацьких симпатій”.

“Я щиро задоволена таким результатом. Безперечно, що отримати перемогу в номінації “Приз глядацьких симпатій” нам допомогла активність небайдужих громадян, які брали участь у голосуванні та підтримували вітчизняні монети. Вважаю, що пам’ятна монета “УЄФА. Євро-2012. Україна-Польща”, яка присвячена важливій міжнародній спортивній події, дійсно варта перемоги. Вона є результатом багаторічної спільної праці національних банків Польщі й України та має подвійний номінал − 10 гривень і 10 злотих”, – зазначила Віра Ричаківська.

Крім того, заступник Голови Національного банку України Віра Ричаківська зауважила, що Національний банк України з великою відповідальністю ставиться до випуску пам’ятних монет. Вона сказала: “Найголовнішими принципами, якими ми керуємося, є забезпечення високих стандартів якості карбування монет та художнього втілення ідей. Висока якість наших пам’ятних монет підтверджується численними призами на великих міжнародних конкурсах і фестивалях, зокрема зазначеною вище нагородою конкурсу “Монетне сузір’я – 2013”.

Віра Ричаківська повідомила, що за дев’ять місяців 2013 року тираж відкарбованих Національним банком України пам’ятних монет становив понад 400 тисяч одиниць. З початку року Національним банком України введено в обіг 27 видів монет (18 найменувань), з яких: 12 – срібних, 14 – з недорогоцінного металу (12 – нейзильбер, 2 – біметалеві) та 1 золоту монету. Також вона відзначила значну популярність нумізматичної продукції Національного банку України та додала: “Зважаючи на зростання потреб наших громадян у нумізматичній продукції Національного банку України, ми дбаємо про підвищення її доступності шляхом вдосконалення технологічних процесів виробництва та розширення асортименту та пунктів продажу”.

Нагадаємо, що у вищезазначеному конкурсі були представлені такі пам’ятні монети Національного банку України: “Рік Змії”, “Античне судноплавство”, “Всесвітній рік кажана”, “Мальва”, “Українська лірична пісня”, “УЄФА. Євро-2012. Україна-Польща”, “Синагога в Жовкві”, “Єлецький Свято-Успенський монастир”, “Стерлядь прісноводна”, “200 років Нікітському ботанічному саду”.

Слід зауважити, що низка монет, що представляли Національний банк України на конкурсі “Монетне сузір’я – 2013”, також отримали в цьому році перемогу в різних номінаціях у конкурсі “Краща монета року України”.

На хабарі упіймали податківців

Затримали вагітну, яка ледь не вбила ножем чоловіка