Шахрай, незаконно привласнивши півмільйона гривень, переховувався у Москві

Поділитися

Організувавши продаж металопластикових вікон та дверей у Тернополі, шахрай отримав від громадян майже півмільйона гривень за продукцію, проте взяті на себе зобов’язання з її виготовлення та реалізації не виконав. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Весною минулого року шахрай отримав в одному з банків Тернополя в оренду приміщення під офіс, у якому організував продаж металопластикових вікон та дверей.

Маючи документи на здійснення підприємницької діяльності, чоловік уклав з 82 жителями області договори індивідуального замовлення по виготовленню та реалізації продукції. Отримавши наперед від замовників кошти на загальну суму 478 тисяч 530 гривень, зловмисник не виконав взяті на себе зобов’язання. Заволодівши зазначеними коштами, а також офісним майном банку на суму 3450 гривень, він зник з постійного місця перебування.

Знаючи, що за скоєне доведеться відповідати перед законом, шахрай намагався заховатись від слідства на теренах сусідньої держави. Проте, йому це не вдалося. За наслідками оголошеного міжнародного розшуку, правоохоронними органами його затримано у Москві.

Прокуратурою області вивчено та направлено до Генеральної прокуратури України підготовлене слідчим відділом Тернопільського МВ УМВСУ в області клопотання про видачу зловмисника для притягнення до кримінальної відповідальності. Для прийняття рішення про видачу шахрая, центральним органом України скеровано матеріали екстрадиції із запитом до Генеральної прокуратури Російської Федерації.

П’яний чоловік лякав покупців супермаркету гранатою

У США знову відкриють Гранд-Каньйон, Рашмор і Статую Свободи