Тернопільська прокуратура взялася за бучацьких лісників

Поділитися

За дорученням органів прокуратури Тернопільської області Державна екологічна інспекція у Тернопільській області провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Золотопотіцького та Криницького лісництв Державного підприємства «Бучацьке лісове господарство». Під час позапланової перевірки державними інспекторами в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Ковалівський» Криницького лісництва було виявлено пошкодження 21 дерева до ступеня припинення їх росту. Сума розрахованих збитків, яка була завдана лісу склала 40010 грн. У Золопотіцькому лісництві у межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Савинське» виявили складування побутових відходів на суму шкоди 8 830, 49 грн. та незаконну рубку 11 дерев на суму шкоди 9 450 грн.

Це є порушення Порядку спеціального використання лісових ресурсів, внаслідок чого до адміністративної відповідальності притягнуто чотирьох осіб та директору ДП «Бучацьке лісове господарство» видано припис на усунення виявлених недоліків.

Матеріали справи направлені Тернопільському міжрайонному прокурору з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Тернопільської області для вжиття заходів прокурорського реагування.

Як у Підгаєцькому районі з людей знущаються

“Шахтар” здобув 22 трофеї за 17 років