У Польщі заявляють про нерентабельність більшості аеропортів

Поділитися

Експерти оцінюють, що Польща не може собі дозволити на побудову та утримання чергових аеропортів – про це повідомляє “Польське радіо”, передає УНН.

Тим часом у Польщі весь час будують нові аеропорти. Нещодавно було відкрито летовище в Свідніку неподалік Любліна. Протягом найближчих місяців літаки почне приймати аеропорт в Радомі. Продовжується побудова аеропорту в Ґдині. Останній інвестиції вирішила приглянутися Єврокомісія, яка має сумніви, чи варто підтримувати побудову нового аеропорту, якщо 25 кілометрів далі діє летовище в Ґданську.
Віце-голова Європейського економічно-суспільного комітету Яцек Кравчик вважає, що в органах самоврядування часто верх беруть регіональні амбіції, не економічний рахунок.
“Йдеться про те, щоби раціонально витрачати публічні гроші. По-друге, такі аеропорти, як в Радомі та Любліні, не мають ніяких шансів бути рентабельними”, – сказав він.

Експерти з авіації оцінюють, що аеропорт, який хоче бути рентабельним, мусить обслуговувати протягом року принаймні мільйон пасажирів. На погляд Яцека Кравчика, Польща повинна зосередити своє зусилля на розбудові автошляхів та залізничних шляхів, які єднатимуть регіони з великими аеропортами.
У Польщі працює 13 пасажирських аеропортів, шість з них є нерентабельними.

Судитимуть директора оздоровчого табору, з вини якого потонула дитина

В столиці сало в 2 рази дорожче, ніж в інших містах України