“Укрзалізниця” скасує нічні рейси

Поділитися

Кількість нічних рейсів буде зменшуватись через їхню нерентабельність. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі “Укрзалізниці”. Опозиція звинувачує керівництво “Укрзалізниці” у непрофесійності. Тим часом громадські активісти та пасажири хочуть повернути зручні нічні потяги.

Лучанка Марія Доманська навчається у Львові на журналіста. Як і більшість студентів, вона потягом їздила додому майже кожні вихідні. Новий розклад руху у 2012 році скасовував нічний потяг № 667/668 Ковель-Чернівці, яким постійно користувалась дівчина. Марія, активістка громадської організації “Асоціація Молодих Реформаторів”, ініціювала акції з метою повернути скасований рейс.

“Я зрозуміла, що треба щось робити, адже скасовують єдиний потяг, яким можна дістатись до Львова, до Франківська, і до Чернівців. Тоді ми почали збір підписів під зверненням до начальника Львівської залізниці”, – коментує Марія.

Дівчина розповідає, що їм вдалось зібрати понад півтори тисячі підписів небайдужих громадян, більшість з яких постійно користувались цим потягом. І хоча тоді потяг залишили, у 2013 році історія повторилась.

27 жовтня Україна перейде на зимовий час

Оформити закордонний паспорт можна за 20 хвилин у Тернопільському «Паспортному сервісі»