Упіймали чоловіків, які пограбували жінку-інваліда

Поділитися

Жертвою грабіжників стала 48-річна мешканка селища Володарське, страждаюча церебральним паралічем. Здобиччю грабіжників стали продукти харчування, а також посуд, алюмінієвий бак і мобільний телефон, що належали постраждалій, повідомили УНН у Свердловському МВ ГУМВС у Луганській області.

Дії затриманих кваліфіковані за статтею 186 ч. 3 КК України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

До чергової частини Свердловського МВ звернувся родич жінки і розповів про те, що приблизно о 19 годині в селищі Володарське двоє невідомих, розбивши віконне скло, проникли в будинок його 48 – річної сестри-інваліда.

“Оперативники карного розшуку разом з дільничними інспекторами міліції, – коментує слідчий Свердловського МВ капітан міліції Юлія Бохоновська, – відразу ж після виїзду на місце події слідчо-оперативної групи приступили до пошуку підозрюваних. А для цього їм належало відпрацювати всіх осіб, які перебувають на обліку в ОВС та проживають на адміністративній території, де був скоєний цей грабіж. Завдяки грамотній і високопрофесійній роботі, що проводилась одночасно двома оперативними групами, дуже швидко вдалося вийти на підозрюваних, встановити їх особи і адреси”.

Грабіжниками жінки-інваліда виявилися двоє жителів цього ж селища, 1980 і 1976 років народження. Обидва були затримані і доставлені в міськвідділ. Там вони дали свідчення. Як з’ясувалося, раніше джентльмени удачі вже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. На цей раз доказом їхньої провини стали вилучені у них викрадений мобільний телефон і металевий виріб, які вони ще не встигли збути. Дані предмети залучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло) .

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. За словами Юлії Бохоновської, наразі тривають слідчі дії щодо встановлення ступеня причетності до скоєного злочину кожного з грабіжників, яким оголошено про підозру у вчиненні злочину. Заарештовані перебувають у СІЗО Луганська.

Чотирьох членів банди засуджено за напад і викрадення людей

За незаконний забір гравію засудили одразу декількох зловмисників