За незаконний забір гравію засудили одразу декількох зловмисників

Поділитися

Прокуратура Старосамбірського району виявила два факти укриття кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним забором гравію, повідомили УНН у прес-службі прокуратури Львівської області.

Упродовж червня цього року працівники міліції не внесли до ЄРДР відомості про випадки незаконного забору гравію з русла річки Вигор, що на Старосамбірщині. Натомість матеріали для вжиття заходів адміністративного впливу правоохоронці скерували в органи контролю.

Відтак за результатами проведеної перевірки, прокуратурою району за фактами незаконного забору гравію розпочато досудове розслідування з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 240 КК України. Процесуальний прокурор, особисто допитав свідків цих подій, призначив позапланові перевірки Державною екологічною інспекцією у Львівській області, підготував та оголосив підозру порушникам.

Під час досудового розслідування винуватці повністю визнали свою провину та відшкодували нараховані збитки. У зв’язку з цим прокуратурою району укладено угоди про визнання винуватості, які у подальшому з обвинувальними актами скеровані до суду.

Вироками Старосамбірського районного суду обвинуваченим призначено покарання в одному випадку у вигляді штрафу, іншому – обмеження волі з застосуванням іспитового терміну.

Водночас, прокуратурою району керівництву ГУ МВСУ у Львівській області скеровано подання про усунення порушень закону в діяльності Старосамбірського РВ ГУ МВСУ у Львівській області, яке на даний час перебуває на розгляді.

Упіймали чоловіків, які пограбували жінку-інваліда

Для тернопільського обласного театру знайшли керівника?