В Україні поновлено далекомагістральні авіарейси

Поділитися

– З кінця  жовтня українські авіакомпанії відновили здійснення далекомагістральних рейсів. Із зимового розкладу, який почав діяти 27 жовтня,  базові перевізники планують розширити мережу безпересадкових рейсів до країн Азії, невдовзі буде забезпечено пряме авіасполучення із Америкою, – сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що 19 вересня 2013 р. Державна авіаційна служба України отримала ноту від посольства США, у якій повідомляється, що Україна отримала першу категорію FAA. Відтепер українські перевізники отримають можливість значно розширити географію польотів і відкрити рейси до міст США без обмеження частот». Наразі тривають переговори щодо угоди “Відкрите небо” з ЄС та США.

Олександр Вілкул зазначив: «Відновлення далекомагістральних рейсів є хорошим знаком для подальшого розвитку української авіації. Триває робота для того щоб надалі українські авіакомпанії розвивали не тільки  популярні туристичні напрямки, але й забезпечували  пряме сполучення з великими містами країн Азії та Америки. Це дозволить  збільшити обсяг трансферних потоків через Україну та сприятиме розвиткові інших галузей економіки. На сьогодні в нашій країні створено всі умови  для повноцінного обслуговування трансферу – у нас є потужна аеропортова інфраструктура, ми маємо ефективний діалог Уряду з керівниками підприємств авіаційного транспорту, проводимо перемовини із керівництвом інших країн про співпрацю».

Єдиним аеропортом країни, з якого здійснюються далекомагістральні рейси, наразі є аеропорт «Бориспіль». Технічні можливості аеропорту – як аеропортової структури, так і аеродромного забезпечення  – дозволяють обслуговувати далекомагістральні рейси у відповідності зі встановленими міжнародними стандартами. Відновлення далекомагістральних рейсів  є одним із кроків реалізації планів розвитку хабового аеропорту, збільшення обсягів авіаперевезень та розвитку транзитного потенціалу через територію нашої країни.

Для інформації:

20 жовтня з «Борисполя» здійснила свій перший далекомагістральний рейс авіакомпанія «Авіалінії Харкова». Рейс сполученням Київ — Гоа у межах зимової програми польотів відбуватиметься щопонеділка, щочетверга та щонеділі.

З 22 жовтня авіакомпанія «Авіалінії Харкова» почала здійснювати рейси до Бангкока (Таїланд). Рейси виконуватимуться по вівторках, п’ятницях та суботах (зворотні — по середах, суботах та неділях) на далекомагістральному авіалайнері Boeing 767-300, обладнаному салонами бізнес- та економ-класу. У планах авіакомпанії — рейси до Пхукета (Таїланд), Пунта Кани (Домінікана) та Нха Транга (В’єтнам).

З 23 жовтня до Бангкока (Таїланд) виконує рейси авіакомпанія Windrose. Рейси здійснюються на широкофюзеляжному літаку Airbus А-330 з новим преміальним класом обслуговування. Польоти відбуватимуться тричі на тиждень — по середах, суботах та неділях (зворотні рейси з аеропорту Suvarnabhumi в Бангкоку — по неділях, понеділках та четвергах). Найближчим часом авіакомпанія планує розширити розклад далекомагістральних польотів з аеропорту «Бориспіль»: з листопада — до Пунта Кани (Домінікана), з січня — до Хошиміна (В’єтнам)

Майно Брюса Лі пішло “з молотка”

Український клуб вперше в історії переміг у баскебольній Євролізі