Відбулася спроба рейдерського захоплення Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації

Поділитися
На фото: Валентин Хоптян приймає рейдерів

Або як рейдерами спробували стати професор медичного університету, генерал-хорунжий Українського Козацтва, пластун та юний державний службовець

Незважаючи на те, що громадська рада при Тернопільській ОДА створена, її склад затверджений розпорядженням голови ОДА від 30 січня 2013 року № 37-од, у травні цього року за сприяння Ради голів громадських рад при органах виконавчої влади обрано керівні органи та розпочалась нормальна спокійна робота, у другій половині дня 16 жовтня ц.р. працівниками управління з суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації організовано так зване перше засідання громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації з метою обрання ще одного керівного складу громадської ради. Відповідна інформація на офіційному веб-сайті Тернопільської ОДА з’явилася в кінці дня 18 жовтня ц.р.

Працівники згаданого управління облдержадміністрації не мають права втручатися в роботу громадської ради, оскільки згідно з положенням про громадську раду її засідання може бути скликано лише її головою, а забезпечення скликання засідань покладається на секретаріат громадської ради, який очолює секретар громадської ради Павло Сливка.

Засідання проведено неправомірно, без повідомлення більшості членів громадської ради про час, місце проведення, порядок денний. При цьому окремі члени громадської ради запрошувалися, буцім, для проведення консультацій щодо майбутньої зустрічі громадськості області з Радником Президента України М.І. Ставнійчук.

Свого часу працівники цього управління чинили перешкоди нормальній роботі громадської ради, дезінформували громадських активістів, керівництво облдержадміністрації та вищестоящі органи державної влади. До речі, відповідне звернення голови громадської ради Чубатого В.Є. з цього приводу прокуратурою області передано до обласного управління міліції на предмет дослідження щодо перевищення чиновниками службових повноважень.

Таким чином, зловживаючи владою, службовими повноваженнями, скориставшись довірою громадських активістів, шляхом обману, за відсутності кворуму (були присутні близько 20 членів громадської ради, а також окремі члени координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, утвореної розпорядженням голови облдержадміністрації у 2012 році) здійснено спробу рейдерського захоплення громадської ради шляхом обрання ще одного керівного складу.

Як зауважують правники, такі неправомірні дії державних службовців носять корисливий характер та мають ознаки корупційних діянь. Оскільки свавілля чиновництва може зупинити лише ЗАКОН, готуються матеріали для Генеральної Прокуратури.

ДАЛІ БУДЕ.

Юрій Костенко продав свою посаду в УНП за $1 млн

Україну накрило щось сташніше, аніж криза