Викрили злочинну групу, яка незаконно реалізовувала зброю

Поділитися

У Черкаській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність злочинної групи, яка налагодила схему незаконного обігу зброї та боєприпасів. Про це УНН повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що до складу злочинного угруповання входило троє мешканців регіону, які на території області здійснювали незаконні розкопки у місцях, де проходили бої під час Великої Вітчизняної війни. Знайдену зброю вони реставрували, приводили в бойовий стан для подальшої реалізації. Організатором, так званих “чорних копачів” є 33-річний безробітний, раніше засуджений, мешканець м. Сміла.

Співробітники СБУ у с. Ротмистрівка Смілянського району затримали “на гарячому” одного з учасників злочинної групи під час реалізації саморобного вибухового пристрою.

У ході обшуків у помешканнях та підсобних приміщеннях учасників оборудки вилучено значну кількість зброї та набоїв часів Великої Вітчизняної війни.

За матеріалами СБУ слідчим УМВС України в Черкаській області розпочато кримінальне провадження стосовно організатора злочинної групи за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрану запобіжну міру – утримання під вартою.

Українських дітей змусять вакцинуватися від пневмококової інфекції та папілома вірусу – документ

Монетний двір почав чеканити 50 копійок з більш дешевого сплаву