Для тернопільського обласного театру знайшли керівника?

Поділитися

Сьогодні мало відбутися засідання постійної комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Тернопільської обласної ради. Засідання перенесли, бо голова комісії пан Тимошик нібито поїхав у відрядження. Серед питань, які винесені у порядок денний, є проект від начальника управління культури і водночас депутата облради Григорія Шергея про призначення кандидатури керівником театру інтелігентного Олега Мосійчука. Колектив театру, виявляєтеся не знав, що таке планувалось. Актори, які просять не називати їхніх прізвищ, дивує, що торік кандидатуру авторитетного Мосійчука вже пропонували на комісії і вона не отримала підтримки. За пана Олега проголосував лише як депутат  Григорій Шергей. Троє депутатів утрималось. У комісії працює 5 осіб: Тимошик (голова, член “Свободи”), пані Мандзюк зі Збаража (ВО “Свобода”), Ярослава П’яла (Партія Регіонів), Григорій Шергей (Українська народна партія Юрія Костенка, який днями продав структуру) та депутат Коритко з Єдиного Центру.

Актори обурені, що управління культури з ними не радилось, чинить на свій розсуд, порушуючи регламент. Виявляється, згідно букви закону, управління культури мало б висунути іншу кандидатуру – хоча б В’ячеслава Жилу, родич якого нещодавно організував “неймовірні гастролі” акторів до столиці. Правда, актори називають  прізвище пана В’ячеслава скоріше для годиться, ніж серйозно, проте сам принцип не порадитись з акторами, не зробити відкритий праймеріз – дивує. Адже при владі свої патріоти-націоналісти, місцеві люди, а чинять гірше татаро-монголів у часи навали Батия.

Тернополяни-театрали дивуються, що через високу зарплату керівника театру – орієнтовно 12-15 тисяч гривень, процес обрання керманича театру став закритим. Хоча, звісно, справа далеко не у достойній зарплатні…

За незаконний забір гравію засудили одразу декількох зловмисників

Упіймали “автомобільного” крадія