За те, що чоловік видавав себе за інваліда потрапив у в’язницю

Поділитися

За використання завідомо підробленого пенсійного посвідчення 48-річний житель Котовського району отримав покарання у вигляді одного року і двох місяців обмеження волі, повідомили УНН у СЗГ УМВС України на Одеській залізниці.

У травні цього року працівники УМВС України на Одеській залізниці в потязі сполученням “Вапнярка-Одеса” затримали чоловіка, який пред’явив провіднику підроблене пенсійне посвідчення інваліда ІІ групи для проїзду у цьому електропотязі.

Чоловік зізнався, що взимку, перебуваючи на міському продовольчому ринку, підібрав бланк пенсійного посвідчення, а вдома у знайдений документ вклеїв свою фотографію, підробив відбитки печаток та записав свої анкетні дані. Вилучене посвідчення правоохоронці направили на експертне дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, висновок якого підтвердив факт підробки документа.

“Працівники транспортної міліції постійно проводять заходи щодо виявлення фактів використання громадянами підроблених документів для безоплатного проїзду в приміських електропотягах. Тільки з початку цього року було задокументовано 9 таких випадків – повідомив начальник ЛВ на станції Котовськ підполковник міліції Ігор Березовенко – а за вищевказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України. Крім цього, оскільки громадянин достеменно знав, що документ підроблений і використовував його, то дії правопорушника кваліфіковані і за ч. 4 ст. 358 КК України” – додав правоохоронець.

Суд визнав винним жителя Котовського району у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1 і 4 ст. 358 КК України, та шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно засудив його до одного року і двох місяців обмеження волі, звільнивши від відбування призначеного покарання, якщо чоловік протягом року не скоїть нового правопорушення.

 

У Західній Україні підпільно виготовляли горілку “Борис Єльцин”

Щось дивне коїться в ефірі “Ух-радіо”