Житель Тернопільського району відповідатиме за незаконне видобування корисних копалин

Поділитися

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Тернопільського району, який організував незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення з піщаного кар’єру

Упродовж травня-червня поточного року житель Тернопільського району за відсутності спеціального дозволу на користування надрами та гірничого відводу з території Застінківської ділянки пісковиків Товстолузької сільської ради Тернопільського району організував незаконне видобування близько 30 метрів кубічних каменю пісковику, який відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Вказаний камінь місцевий мешканець реалізував одному з підприємств району, яким пісковик використовувався в якості сировини для облицювальних матеріалів.

За даним фактом прокуратурою Тернопільською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато та розслідувано кримінальне провадження за ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні скеровано до Тернопільського міськрайонного суду з угодою про визнання винуватості.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

12-річна дівчинка отруїлася грибами

Судитимуть директора оздоровчого табору, з вини якого потонула дитина