Глава УГКЦ висловив солідарність із учасниками євромайданів та закликав не допустити до пролиття жодної краплі крові

Поділитися

«Хочу висловити свою солідарність з молоддю, з нашими громадянами, які справді не є байдужими до долі своєї країни і активно маніфестують свою громадянську позицію». Про це заявив сьогодні, 24 листопада, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Римі, освячуючи відреставровану стародавню ризу для Жировицької чудотворної ікони Богородиці в храмі Святих Сергія і Вакха.

«Ми бачимо, як сотні тисяч людей у різних містах і містечках України та світу вийшли на майдани. Ми сьогодні бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету міністрів у Києві. Ми тут сьогодні молимося, і нашою молитвою я хочу звернутися до всіх, хто в Україні. З великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, що відбуваються, зокрема, сьогодні, саме цього дня, цієї неділі», – зазначив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав закликав «і тих, хто є на майданах, і тих, хто сьогодні має відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих, хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівниками правоохоронних органів, нашу владу – не допустити насилля».

«Не допустить пролиття жодної краплі крові, щоб ми не зруйнували нашого майбутнього», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Він також закликав усіх молитися сьогодні за мир: «Молімося, щоб жодна гаряча голова цього миру не зруйнувала. Молімося, щоб в усіх цих непростих моментах, які ми зараз переживаємо, ми до кінця залишилися цивілізованою європейською нацією, про що хочемо заявити на весь світ», – закликав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Не знай поганих дівчат — хай вони для Тебе просто не існують

Прокурор Тернопільської області: “Гроші у наших корупціонерів є”