Господар оселі упіймав озброєного злодія, який хотів його обікрасти

Поділитися

У Бериславському районі на Херсонщині власник квартири на 3-му поверсі, у вікно якої вліз злодій, затримав зловмисника. Жертвами квартирного злодія мало не стала подружня пара. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Оперативники побачили, що злодій лежить на підлозі і його тримає власник оселі. У крадія вилучили пневматичний пістолет, повідомили УНН у СЗГ УМВС України в Херсонській області.

У райвідділі міліції з’ясувалося, що злодію 21 рік, він місцевий житель і раніше притягався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння автомобілем та крадіжки.

Як пояснив зловмисник, він знав, що власники квартири непогано заробляють і у них дома є багато відеоапаратури. Кілька днів він слідкував за вікнами квартири і чекав, поки господарі підуть з дому. Ввечері він помітив, що у квартирі не горить світло, тож вирішив втілити свій задум у життя. З дому він приніс драбину і по ній уліз на третій поверх. Вибивши балконні двері, зайшов до кімнати. За його словами, він не очікував, що господарі будуть вдома. Зловмисник одразу ж почав погрожувати їм пістолетом і вимагав віддати цінні речі. Власник квартири не злякався, вибив зброю з рук раніше засудженого і затримав його до приїзду міліції. Як з’ясувалося, зброю чоловік украв  у квартирі в Рівному.

“Ми вдячні жителю Берислава, який проявив неабияку сміливість, свою громадянську позицію і допоміг міліції затримати небезпечного зловмисника. Тим самим він убезпечив інших жителів міста від квартирних крадіжок”, – зазначив виконувач обов’язків начальника УМВС Євген Тимофєєв.

Чоловіку оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Михайло Апостол разом з Арсенієм Яценюком запрошують

Директор підприємства 9 місяців не платив підлеглим зарплату