Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 7 мільйонів доларів

Поділитися
Супутникова карта земель в Петрикові

Про розблокування роботи Тернопільської обласної ради написано вже чимало. Чому губернатор Валентин Хоптян відкрито підтримав кандидатуру свободівця Василя Хомінця, голосування по якому минулого року успішно “завалили”, також сказано чимало. Звичайно, справу вирішили у столиці. Аргументи Клюєва і його проект зі “свободою” зараз перемагає лінію Львочкіна і Фірташа. Відповідно до плану й погодили сценарій, а місцеві “політичні ляльки-хоптяни-кайди-стаюри” лише відіграли свої ролі.Одним словом, призначила влада тернополянам опозицію у вигляді “підмоченої Свободи”. Ну де ж таке бачене, щоб представник окупаційної адміністрації Хоптян, за словами самої ж опозиції на мітингах, підтримував опозиційного кандидата Хомінця на голову обласної ради.  Наразі два “Х” кермують Тернопільщиною.

На думку “ПРО ВСЕ”, щоб “свободні артисти” часом не набалакали дурного, їм заткнули рота, погодивши земельну аферу. Незалежні експерти схильні вважати, що ідея із земельнею махинацією – це їхня самодіяльність, завдяки якій рейтинг тягнибокової політсили успішно поховають в Петриках. Адже більше року свободівські попандопала не могли в обласній раді щось тай “втяти” в кишеню. Аж нарешті 22 жовтня постійна комісія з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради під головуванням свободівки Марії Чашки прийняла вкрай не логічне рішення № 361/61.У ньому не згадано про 14 гектарів землі, які вилучають у двох комунальних установ. Керівники цих комунальних закладів – Петриківського обласного геріатричного пансіонату Степан Глушок та Петриківського обласного комунального дитячого будиноку-інтернату Михайло Новосад “міняють” нібито добровільно землю своїх установ в межах села Петриків на “де вділять” у Тернопільському районі. Вділити землю має Головне управління Держземагенства у Тернопільській області, яке підпорядковане голові Тернопільської облдержадміністрації Валентину Хоптяну. Про те, що керівників закладів фактично силоміць змусили погодитись на таку аферу, не викликає сумнівів, адже сотка землі в Петриках – одна з найдорожчих земель у Тернопільській області і вартує мінімум 5 тисяч у.о. Якщо помножити 14 гектарів на 5 тисяч доларів, то загальна оборудка сягає 7 мільйонів доларів!!!

Тому не дивно, що не допомогла керманичам цих закладів й потужна “криша” в облдержадміністрації – заступник губернатора Юрій Желіховський, під яким вони “ходять” .

Відомо також, що Степан Глушок є сватом головного лікаря Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Володимира Шкробота, який на короткій нозі і з губернатором Хоптяном, міським головою Тернополя Надалом і Володимиром Камінським. Останні частенько “прокапуються” в Шкробота після пиятик. Михайло Новосад з Петриківського обласного комунального дитячого будиноку-інтернату також не ликом шитий і має добрі зв’язки ще з радянських часів, вважається добрим господарем.

Вилученою землею нібито буде розпоряджатися Петрівка сільська рада. Неофіційно ж “ПРО ВСЕ” вдалось дізнатися, що всі 14 гектарів давно поділені на ділянки і розподілені між “потрібними людьми”, зокрема й депутатами-свободівцями Тернопільської обласної ради. На жаль, фотокопію поділу землі показати не можемо, бо тоді б постраждали б наші джерела в партії “Свобода”.

Відомо також, що після засідання комісії з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради керівники пертиківських закладів пішли  у відпустки, щоб не ганьбитися і не брати участі у цій афері.  Проте, “ПРО ВСЕ” вдалося поспілкуватися  з паном Новосадом.

– Я зараз зайнятий, я вам перетелефоную,- сказав “ПРО ВСЕ” Михайло Новосад у понеділок, посилаючись на зайнятість. – Я писав, що не погоджусь з даним рішенням,- категорично заявив головлікар Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату. Згодом він передзвонив. Журналіст “ПРО ВСЕ” навіть надав йому копію рішення комісії. Наступного дня пан Михайло повідомив, що зможе прокоментувати дане рішення як тільки отримає його офіційно.

З цього можна зробити висновок, що влада дійсно викручує руки керівникам цих закладів, яким дане рішення повністю не вигідне.

У журналістів “ПРО ВСЕ”, які по крупинках розбирали дану ситуацію, виникають чимало питань: як депутати обласної ради збираються поліпшувати свої умови  за  рахунок знедолених людей? Як вони будуть дивитися людям в очі?!  Чи депутати, яким перепаде земля, збираються просто перепродати ділянки? Найкумедніше в цій ситуації те, що добра третина будівель села Петрики є не просто недобудованими, а занедбаними (на відміну від доглянутих земель комунальних закладів). Злодії при владі, невдалі бізнесовці, збанкрутілі політики, зірвавши в якийсь час значний куш, купували в Петриках землю, намагались щось побудувати. Потім “лафа” закінчувалась і за кілька років все це успішно заростало бур’янами. Чому сільська рада Петриків не наводить лад з такими горе-будовами, вицвілі вивіски яких про продаж земельних ділянок з напіврозвалених будов висять на кожному стовпі, а хоче взяти землі закладів знедолених людей, залишається без відповіді. Можливо, на сільського голову Петриків вплине тесть – голова Української народної ради в Тернополі Василь Турецький, якому виборчу кампанію до Верховної Ради допомагав проводити у свій час нинішній голова облради Василь Хомінець…

ГАНЕБНЕ рішення 

постійної комісії з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради

Розглянувши звернення Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату від 17.10.2013 року № 338 та комунальної установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний геріатричний пансіонат» від 17.10.2013 року № 514, враховуючи той факт, що земельні ділянки с/г призначення для підсобних господарств цих комунальних установ обласної ради знаходяться в межах населеного пункту с. Петриків Тернопільського району, згідно генерального плану с. Петриків віднесені до земель житлової, громадської та садибної забудови, постійна комісія.

ВИРІШИЛА:

1. Рекомендувати комунальним установам Тернопільської обласної ради звернутися до Головного управління Держземагенства у Тернопільській області з клопотанням про надання земельних ділянок відповідної площі для ведення підсобного господарства, врахувавши потребу у забезпеченні високої продуктивності сільськогосподарського виробництва та родючості земель.

2. За умови надання Головним управлінням Держземагенства у Тернопільській області земельних ділянок для ведення підсобного господарства, погодити вилучення земельних ділянок, які є на даний час в користуванні комунальних установ, для потреб Петриківської сільської ради.

 

Голова постійної комісії          М.Т. Чашка


Підліток на іномарці збив пенсіонерку і протаранив два авто

В Anonymous на сьогодні пообіцяли революцію