В Anonymous на сьогодні пообіцяли революцію

Поділитися

Активісти Anonymous пообіцяли влаштувати революцію 5 листопада, передає УНН з посиланням на прес-службу руху.

Нагадаємо, Гай (Гвідо) Фокс — англійський дворянин-католик, найвідоміший учасник Порохової змови проти англійського та шотландського короля Якова I в 1605 року.

Хоча Гай Фокс не був главою змови та ініціатором замаху на короля, саме йому доручили запалити ґніт, що вів до наповненого порохом приміщення під палатою лордів в Лондоні. Там він був заарештований у ніч на 5 листопада 1605 року. Цим пояснюється те, що його ім’я стало символом всієї змови.

Під тортурами, проведеними за вказівкою короля, Фокс видав своїх спільників, яких також незабаром було затримано й піддано показовому суду (з вирішеним вироком), що відбувся 27 січня 1606 року. Фокса було страчено (четвертовано) 31 січня.

Ім’я Гая Фокса було увічнене в назвах різних свят, присвячених чудесному позбавленню короля (“Ніч Гая Фокса” досі відзначається у багатьох англомовних країнах 5 листопада), в піснях. Слово guy стало означати опудало Фокса, яке спалювали в річницю змови, пізніше — опудало взагалі, потім погано вдягнену людину, і, нарешті (в розмовній американській англійській) — будь-яку молоду людину, хлопця.

Як депутати організували земельну аферу в Петриках на 7 мільйонів доларів

Матч «Нива» – «Олімпік» покаже телеканал «Футбол»