Львів – ідеальне місто для проведення Олімпіади

Поділитися

Місто Львів, яке претендує від України на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року є ідеальним містом для проведення такого роду змагань. Відповідну заяву зробив віце-прем’єр України Олександр Вілкул на брифінгу, передає кореспондент УНН.

“Ми готуємо дуже цікаву концепцію заявки, ми пропонуємо повернутися від пафосних Олімпійських ігор до більш душевних, спокійних і збалансованих. Для цього місто Львів є ідеальним містом, яке вже є туристичним центром”, – заявив О.Вілкул.

За словами віце-прем’єра, є підґрунтя говорити, що українська заявка буде однією з найсильніших.

“Ми вважаємо, що наша заявка буде однією з найсильніших. По-перше, Україна показала, що може проводити серйозні й масштабні свята, по-друге, місто Львів – це місто з багатовіковою історією, місто внесене до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, це місто, яке знаходиться в 5 годинах їзди від територіях, де проживає більше 50 мільйонів чоловік як в Україні, акт і в 6 європейських країнах. Таким чином – це дуже зручне місце”, – наголосив О.Вілкул.

Тим не менше, представник Уряду відзначив, що Львів має серйозних конкурентів.

“У нас безумовно серйозні конкуренти – це і Алмати, Осло, Мюнхен, Краків і Стокгольм, які ще не подали заявки, але збираються подати. Повний перелік наших конкурентів ми будемо знати 14 листопада – це дата, коли закінчується подача заявок”, – сказав О.Вілкул.

Нагадаємо, Національний олімпійський комітет України задекларував намір подати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Упіймали двох братів, які вкрали автомобіль і намагалися на ньому утекти від ДАІ

Папа Римський вирішив дізнатися думку католиків щодо абортів, геїв і розлучень