Не вакцинована особа хворіє грипом у 20 разів частіше

Поділитися

Не щеплена від грипу особа має в 20 разів вищий ризик захворіти грипом та отримати ускладнення, повідомляє УНН.

Як зазначають експерти, за підсумками протигрипозної щепної кампанії, вакциновані від грипу хворіють у 20 разів рідше не вакцинованих.

Разом з цим українці, що працюють та входять до професійної групи ризику захворюваності на грип, мають 90% ймовірність захворіти.

“Професійна група ризику – це 90% ймовірність захворіти, вони контактують з іншими. А медична група (до якої входять діти, люди похилого віку, особи з хронічними захворюваннями та ін. – ред.) якщо захворіє, то у більшості випадків у них виникають ускладнення, і потім дуже тяжко лікуватись. Їм усім рекомендовано вакцинуватись в першу чергу, тому що це допомагає попередити захворювання”, – пояснив Директор Київського обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Росіяни збудують АЕС у Білорусі

12 країн візьмуть участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення – 2013