12 країн візьмуть участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення – 2013

Поділитися

ЄМС нарешті офіційно оголосила список країн, які братимуть участь у ДПКЄ-2013, що відбудеться цього року в Києві 30 листопада. Україна вже вдруге прийматиме цей конкурс, щоправда цього року він відбудеться у Національному палаці мистецтв “Україна”. Про це УНН повідомили у прес-службі НТКУ.

Отже, в ХІ Дитячому пісенному конкурсі Євробачення – 2013 братимуть участь 12 країн:

Азербайджан (Ictimai TV)Вірменія (AMPTV)Білорусь (BTRC)КЮР Македонія (MKRTV)Грузія (GPB)Мальта (PBS)Молдова (TRM)Нідерланди (AVRO)Росія (RTR)Сан-Марино (SMTV)Швеція (SVT)Україна (NTU)

Цього року на конкурсі дебютує країна Сан-Марино а повертаються Мальта та КЮР Македонія.

ДПКЄ-2013 відбудеться під девізом “Be Creative” (“Будь творчим”), що закликає шукати в собі нові здібності та розвивати нові таланти, оскільки усвідомлення і розуміння свого творчого потенціалу є важливою складовою нашого життя. “Be Creative” (“Будь творчим!”) – це свого роду звернення до всіх учасників Дитячого Євробачення, які відкрили в собі любов до музики як основу для творчого самовираження. Пазл, як елемент логотипу, вдало співвідноситься з девізом конкурсу та з концепцією креативності і багатогранності дитячої творчості.

Минулого року фінал ДПКЄ відбувся 1 грудня в Амстердамі (Нідерланди) і в ньому брали участь також 12 країн!

Дитячий пісенний конкурс Євробачення (Junior Eurovision Song Contest) – щорічний міжнародний телевізійний пісенний конкурс, який проводиться під егідою Європейської мовної спілки (ЄМС) (European Broadcasting Union) та в якому беруть участь представники країн-членів ЄМС, діти 10-15 років. Фінал конкурсу, як правило, транслюється у прямому ефірі в усіх країнах Європи, які беруть участь у конкурсі. Україна дебютувала на ДПКЄ у 2006 році. Переможцем ДПКЄ-2012 в Амстердамі стала 10-річна Анастасія Петрик, яка вперше принесла Україні перемогу в цьому конкурсі.

Не вакцинована особа хворіє грипом у 20 разів частіше

8 людей отруїлися копченою рибою