Прокурор міста Тернополя Віталій Сідоров провів брифінг з питань стану дотримання земельного законодавства в місті Тернополі

Поділитися

Під час зустрічі з журналістами, прокурор повідомив про проведену роботу та озвучив позицію прокуратури міста Тернополя щодо наявних проблем у сфері земельних відносин.
Прокуратура міста Тернополя постійно вивчає рішення Тернопільської міської ради та її виконавчих органів на предмет їх законності. Особлива увага звертається на рішення щодо виділення землі.

Як зазначив прокурор, станом на даний час, позов прокуратури щодо скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вул. Гетьмана П.Орлика, 1а судом першої інстанції задоволений.
Підставою подання позову стала невідповідність цільового призначення земельної ділянки, адже державний акт на право постійного користування виданий релігійній громаді для обслуговування храму, в той же час, як містобудівні умови та обмеження – для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення.
Дана справа перебуває на розгляді в Львівському апеляційному адміністративному суді, у зв’язку з поданою Тернопільською міською радою скаргою в апеляційному порядку.
Оскільки рішення Тернопільської міської ради щодо передачі земельної ділянки на вул.Текстильній комунальному підприємству “Аляска-авто” було прийняте передчасно, без первинної реєстрації права власності за Тернопільською міською радою, то прокурор міста звернувся з позовом до суду.
Цей позов також задоволено. В даний час готується проект касаційної скарги, оскільки Львівським апеляційним господарським судом постанову суду першої інстанції, якою задоволено позов прокурора, скасовано.
Окрім цього, проведені перевірки щодо інших рішень Тернопільської міської ради із залученням контролюючих органів.
«Прокуратура діє виключно в рамках законодавства, даючи об’єктивну оцінку діям посадових осіб чи контролюючих органів в межах наданих повноважень», – підсумував прокурор міста Тернополя Віталій Сідоров.

Прес-служба прокуратури міста Тернополя

Поплавський вкотре зловживає адміністративним ресурсом

Україна посідає 22 місце за рівнем ВІЛ-інфікованих громадян