Україна посідає 22 місце за рівнем ВІЛ-інфікованих громадян

Поділитися

За рейтинговою оцінкою UNODC Україна займає 22 місце серед 123 країн світу по оціночній кількості людей, які живуть з ВІЛ. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу організації медико-соціальної допомоги Держслужби України соцзахворювань Людмила Сторожук, передає кореспондент УНН.

“За рейтинговою оцінкою UNODC Україна займає 22 місце серед 123 країн світу по кількості людей, які живуть з ВІЛ. На європейській карті Україна має одну із найбільш суворих епідемій ВІЛ-інфекції. Питання протидії ВІЛ/СНІДу є найважливішими в Україні, як у соціальній так і у політичній сфері. За оціночною кількістю людей, які живуть з ВІЛ, є 230 тис. інфікованих”, – повідомила вона.

Довідка УНН: станом на 01.07.2011 р. під диспансерним наглядом в закладах охорони здоров’я Україні перебуває 115 275 ВІЛ-інфікованих осіб, з них 16 764 осіб з діагнозом СНІД. За весь період епідеміологічного спостереження від захворювань, зумовлених СНІДом, померло 22 607 людей.

Прокурор міста Тернополя Віталій Сідоров провів брифінг з питань стану дотримання земельного законодавства в місті Тернополі

В Україні зареєстровано майже 240 тис. ВІЛ-інфікованих