Розпочали розслідування стосовно єгеря, який дозволив полювати на лебедів

Поділитися

Криворізькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку факту відстрілу лебедів поблизу села Ленінське Апостолівського району, який було висвітлено у програмі “ТСН” каналу “1+1”. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Встановлено, що 13 жовтня 2013 року єгер Апостолівської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок області, зловживаючи своїм службовим становищем, приховав факт незаконного полювання на лебедів та намагався сприяти уникненню браконьєрами відповідальності, в результаті чого було відстріляно чотири лебедя.

31 жовтня 2013 року за результатами перевірки до єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою внесено відомості щодо вчинення єгерем кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Крім того у зв’язку з невідповідністю займаній посаді єгеря звільнено.

Що ж стосується “мисливців”, то чому вони порушили правила полювання пояснюватимуть працівникам міліції.

Контрабандиста наркотиків засудили до 5,5 років ув’язнення

Судитимуть “беркутівців” за перевищення влади